5. Oktobra 2019.

Novak lako do finala turnira u Tokiju

Big Portal

Srpski teniser je odmah krenuo brejkom i poveo je 3:0 u prvom setu. Gofan je pri rezultatu 3:1 imao brejk loptu ali je Đoković bez problema uspeo da se izvuče i da povede potom 4:1. Do kraja seta je Srbin dominirao i imao je čak dve set lopte na servis protivnika pri rezultatu 5:2. Tada se Gofan izvukao, a Novak je u svom servis gemu završio prvi set i dobio ga 6:3.

U drugom setu je Đoković brzo napravio brejk, imao je Gofan čak tri šanse da vrati brejk, ali je prvi igrač sveta uspeo da spasi sve tri situacije i da overi brejk iz prvog gema. Tako je Đoković vodio 2:0 i do kraja seta je dominirao za plasman u finale.

Tok meča: 

Prvi servis gem je Novak lako rešio u svoju korist i poveo je 1:0. U drugom gemu je Đoković odmah pritisnuo Davida Gofana kome nije išao prvi servis. Srpski teniser je drugu brejk loptu u veoma dugačkom gemu iskoristio i poveo je 2:0.

https://twitter.com/rakutenopen/status/1180370655994359808

U trećem gemu je Gofan poveo 0:30, ali je Đoković ipak uspeo da preokrene i da dođe do vođstva od 3:0, da bi u narednom David Gofan konačno dobio prvi gem, ali je i u njemu srpski igrač stigao do izjednačenja 40:40.

Belgijanac je imao u narednom gemu prvu brejk loptu, ali je Novak dobrim servisom uspeo da preokrene situaciju i da povede ipak 4:1. U naredna dva gema su serveri bili sigurni pa je Đoković vodio 5:2 i u osmom gemu David servira za ostanak u setu. 

Prvi teniser sveta je imao dve vezane brejk lopte, ali je Gofan zatim odlično servirao u četiri navrata i smanjio je na 5:3 u gemovima. Đoković je rutinski dobio deveti gem i dobio je prvi set 6:3.   

https://twitter.com/TennisTV/status/1180376764834615297

Drugi set takođe Đoković počinje brejkom. Najpre je srpski igrač imao prednost 30:40, došao je Gofan zatim do prednosti ali novim preokretom Novak osvaja prvi gem. U narednom gemu je prvi teniser sveta imao pred sobom tri brejk lopte, dve su bile vezane ali ih je sve spasao i uspeo ipak da overi brejk koji je napravio na startu seta. Đoković je vodio 2:0.

Gofan je u trećem gemu uspeo da se upiše na semafor za 2:1. Uz manje probleme Đoković je dobio svoj naredni servis gem i poveo je 3:1. Naredne gemove su dobijali serveri bez većih poteškoća. Gofan je u devetom gemu pri rezutlatu 5:3 servirao za ostanak u setu i lako je završio taj deo drugog seta. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare