8. Jula 2022.

“Novak je uvijek cijenio moje mišljenje, a ja sam uvijek tu da pomognem”

Big Portal

Zimonjić je dobio pozivnicu da nastupi na Turniru legendi ove godine na Vimbldonu, turniru koji je osvojio tri puta.

Prvi utisci po povratku na Vimbldon su sledeći:

“Uvek je predivan osećaj kročiti u ovaj klub. Stvarno je jedinstveno igrati opet na travi, posle pet godina, prvi put nakon operacije. Ovo je turnir na kojem sam postizao fenomenalne rezultate, pored povreda i nezgoda koje su mi se dešavale. Sjajno je biti u ovoj grupi igrača, biti pozvan na ovako prestižan turnir. Velika je čast i privilegija biti ovde”, rekao je Nenad Zimonjić za srpske medije na Vimbldonu, među kojima je bio i B92.net.

Nekadašnji “broj 1” u dublu praktično od početka turnira ima ulogu Novakovog trenera.

“Ja sam jako često sa njim trenirao i igrao dok sam bio na Turu. Uvek sam bio tu ne samo za Novaka, nego za sve igrače – da ima pomognem kako god mogu, kasnije i u ulozi selektora. On me je zamolio ako mogu da dođem, da pogledam trening ili da pogledam meč u boksu. Uvek je cenio moje mišljenje, a ja sam uvek tu ako mogu bilo kako da pomognem. Kad sam već na Vimbldonu, zašto ne bih iskoristio tu priliku?”.

https://twitter.com/luksie1/status/1543935971120537601?s=20&t=GRu81PxHqj4uDWQU_APcWg

Trenirao je i sa Stefanom Đokovićem, pa smo ga pitali da li u njemu vidi šansu da krene očevim stopama i bude sledeći “broj 1”.

“To će zavisiti od njega, imaće sigurno sve uslove da to bude. Nekako kao da prolazim nešto što sam ja prolazio sa (svojim sinom) Leonom. On sada to doživljava sa Stefanom. Imao je prilike da vidi kako je to izgledalo kada je Leon dolazio sa mnom u klub, pa bio u svlačionici, na terenu… Igrao je čak i sa Novakom i sa Bekerom. Slično doživljava Stefan. Lepo je videti sve to”.

Prokomentarisao je i svoj čuveni udarac odigran na Vimbldonu pre mnogo godina.

“To je poen koji je ostao kao prelepa uspomena, nešto što se retko viđa. Ja se sećam samo Federera u Bazelu da je odigrao nešto slično protiv Rodika. Uraditi to ovde na Centralnom terenu Vimbldona, pa još u finalu, stvarno je lepa uspomena”.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare