19. Novembra 2022.

“Novak je kao Tom Brejdi”

Big Portal

Mnogi se čude kako mu sa 35 godina uspeva da igra na tako visokom nivou i da se, čak i posle momenata vidljivih fizičkih problema, vrati i na kraju pobedi.

Tako je bilo u meču protv Danila Medvedeva kog je pobedio posle tri sata i 11 minuta igre, 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2).

Džim Kurijer, bivši broj jedan, oduševljen je Đokovićevom fizičkom spremom.

Izgleda kao da ima i dalje sve opcije, njegovo telo od 35 godina nije telo nekog ko ima toliko godina. Vidim ga kao nekog ko lako može još godinama da igra, poput Toma Brejdija“, kaže Kurijer.

Džim je primetio da je Novak mnogo češće počeo da koristi kik servis, prethodno je to činio manje posle operacije lakta 2017.

Zaista sam uzbuđen zbog njega i njegovih navijača. Počeo je da ponovo više servira kik servis, što je nekako bilo nestalo iz njegove igre posle operacije lakta. To je još jedan deo njegovog arsenala, u stanju je da izbacuje protivnika sa terena. Ranije je više slao serve u telo i slajs servise kako bi zaštitio svoje laktove“, smatra Kurijer.

Na pitanje, zašto je Novak tako dobar u Torinu, Kurijer je rekao da je tu u pitanju niz faktora.

Prvo njegova veličina, drugo uslovi. Teren gde loptica odskače niže, to što recimo ne odgovara Rafi, ne smeta nimalo Novaku. Veoma je komforan na lopti. Njegova igra uopšte ne trpi zbog toga. Normalno je da je do sada bio među prva tri nosioca, ovde to nije slučaj, što je pogrešno u smislu renkinga, ali tu je top osam igrača u godini, tako da nema lakih mečeva. Sve to je testament njegovoj genijalnosti, pre nego bilo šta drugo“, zaključio je Kurijer.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare