"Novak je kao superkompjuter" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novak je kao superkompjuter”

Novak Đoković je nedavnim trijumfom na Rolan Garosu skrenuo pažnju svetske javnosti i na svoju igru na najsporijoj podlozi, šljaci.

Posle drugog trijumfa u karijeru u Parizu, svetski broj jedan se polako sprema za Vimbldon, ali teniski stručnjaci i dalje analiziraju kako je došao do velikog uspeha.

Mats Vilander je iznenađen činjenicom da se Novak zbog svog stila igre na šljaci ne povređuje više, ali odaje priznanje Novaku.

Pre mnogo godina pričao sam sa Fabrisom Santoroom i on mi je rekao, ako hoćeš da budeš dobar defanzivac, ne gledaj lopticu, već samo protivnika, gde stoji, njegovu rotaciju ramena, to će ti reći gde će odigrati lopticu. Osećam da Novak radi to isto, ne gleda samo lopticu, već stav protivnika. To je kao matematika“, kaže Šveđanin.

Miša Zverev, brat Aleksandera Zvereva, koji poslednjih meseci radi i kao komentator na Eurosportu, slikovito je objasnio šta to Novak radi na terenu.

Razmišlja, koji je procenat da će odigrati dijagonalu, koji da će odigrati po paraleli i onda, kombinuje sve te činjenice i informacije. On je kao superkompjuter, može da se prilagodi veoma brzo i super rano odigra u pravom smeru“, zaključio je Zverev.

Đoković će se za Vimbldon pripremati na Majorci, a u Londonu će od 28. juna krenuti u lov na šestu titulu na čuvenoj travi i 20. grend slem u karijeri.

Danas objavljeno

Može li Borac do čuda?

Vanja A

Novakov juriš na dvije medalje, nova šansa za strelkinje

Vanja A

„Užasno je bilo, htio sam da skinem kožu; Hvala Novaku…“

Vanja A

Ostavite komentar