22. Januara 2021.

“Novak je htio da pomogne, ali nije bilo šanse da ga poslušaju”

Big Portal

On se takođe dotakao reakcije Novaka Đokovića rekavši kako je šampion Melburna “samo želeo da pomogne ostalima”.

Ipak, Tim kaže da je svestan da je ta inicijativa unapred bila osuđena na neuspeh.

Novaka su u prošlosti često nepotrebno kritikovali. Što se tiče ove teme, stvarno ne znam. Pokušao je da pomogne drugima koji su u Melburnu, ali u Australiji su uradili veliki posao sa koronom. Ovde skoro da je i nema i Australijanci žele da tako i ostane. Mogu da razumem zdravstvene organe i Tenis Australija da su veoma, veoma oprezni i da svi koji su bili pozitivni žele da drže u karantinu. Morate to da razumete, čak iako mnogi od tih u avionu nisu imali sreće što su u njemu. To je rizik koji smo preuzeli i to svi znaju. Novak je očigledno hteo da pomogne, ali je bilo očigledno da će ga odbiti“, rekao je Tim u intervjuu za Eurosport.

Austrijanac je takođe rekao kako ima “simpatije” prema žalbama pojedinih kolega i koleginica.

Svakako da će biti onih koji su ozbiljno pogođeni ovim nejednakostima, to je sigurno. Ima još osam dana do izlaska iz karantina, ali za razliku od onih koji treniraju normalno, ovo je veliki hendikep. Nema govora o tome. Neverovatno je koliko je to nesrećna okolnost za njih, stvarno mi ih je žao. Naravno, svi su znali na šta mogu da računaju. Tenis Australija i cela zemlja su učinili sve da se turnir održi i to je senzacionalno dostignuće“, smatra Tim.

On je takođe istakao kako nikako ne bi bilo dobro da se posle svega turnir otkaže.

Možda zvuči preoštro, ali imate samo 70 njih u strogom karantinu, ostali mogu normalno da treniraju. Ne bi bilo fer prema oninma koji su prevalili dug put da se sada otkaže turnir. Svako je odlučio sam o tome da li će doći. Niko nije morao da ide, tako da verujem da će turnira biti“, jasan je Tim.

Kaže i da razume zašto su u organizatori tako čvrsto rešeni da se drže mera o bezbednosti.

Ovo su luda vremena, ali znali smo šta možemo očekivati. Ovde u Australiji su mere strožije, što je razumljivo. Koronavirus skoro da je iskorenjen u ovoj zemlji i žele da spreče da se opet vrati. Sve je striktno, možemo da treniramo dva sata dnevno, ostalo vreme smo u hotelu“, dodao je Dominik.

Želi da ova godina bude uspešnija za njega od prethodne.

Znam da je za mene 2020. bila senzacionalna sa sportske tačke gledišta. Osećaj osvajanja grend slema je nešto najbolje što sam doživeo u karijeri. Hoću to ponovo da uradim. Pariz je veliki cilj. To mi je omiljen turnir još od juniorskih dana kada sam igrao finale, tamo sam igrao dobro poslednjih nekoliko godina. Znam da tamo imam velikog protivnika, ali to mi je naredni veliki cilj. To je turnir koji uz ostale grend slemove ima najveći prioritet”, zaključio je Tim.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare