"Novak je doneo ličnu odluku prije nego što je ATP odlučio bilo šta" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novak je doneo ličnu odluku prije nego što je ATP odlučio bilo šta”

Američki teniser Tejlor Fric stao je u odbranu Novaka Đokovića povodom optužbi nekih njihovih kolega.

Noa Rubin i Taro Daniel, američki odnosno japanski teniser, poveli su talas igrača koji nisu bili zadovoljni jer, navodno, nisu na vreme saznali da će se Masters u Majamiju otkazati.

Sve je počelo time što je Novak dan pre nego što je zvanično da se teniska sezona suspenduje do 27. aprila napustio SAD.

Povodom ovog pitanja oglasio se i mladi američki teniser Tejlor Fric.

“Novak Đoković je napustio SAD pre nego što je odluka donesena, zbog dokazane sumnje o održavanju turnira. On je doneo ličnu odluku pre nego što je ATP odlučio bilo šta. Nije želeo da igra. Ne znam da li je (odluka koja je donesena) bila jednoglasna, ali Savet igrača poštuje glas većine, a on je bio za suspenziju”, naveo je Fric.

Amerikanac je otkrio i način na koji su se neki teniser dogovarali oko odluke koja je na kraju donesena.

“Svi smo razgovarali kroz ogromnu ‘Vocap’ grupi. Pričali smo i mnogi članovi Saveta igrača su se uključili i objasnili nam šta planiraju, pitali nas za mišljenja… Neki su mislili da bi trebalo da igramo bez publike, ali većina nas je bila za prekid”, izjavio je Fric i zatim objasnio svoj način razmišljanja:

“Dosta nas se složilo da nije bezbedno putovati kroz određena mesta, čak i bez navijača. Mi smo svi zdravi i nismo u rizičnoj grupi, ali smo u kontaktu sa drugim ljudima koji možda jesu. Turneja ne bi bila ista…”.

Danas objavljeno

Novak lako do titule u Tel Avivu

Zeljka

Zvezda ubjedljiva u Novom Sadu

Zeljka

Partizan rutinski protiv Cibone

Zeljka

Ostavite komentar