8. Novembra 2021.

Novak: Igra na mreži je bila dobra taktika protiv Danila

Big Portal

Novak se revanširao protivniku za poraz na US Openu, a priznao je da se između njega i Danila pojačava rivalstvo iz meča u meč.

Danil ima jak servis i kreće se veoma dobro za svoju visinu. Nema rupa u njegovoj igri. Ima i jak i forhend i bekhend. Fornend iz trka, pa po sredini, nešto što ranije nije bila njegova snaga u prošlosti, sada je mnogo napredovao. Uvek vas tera da igrate, u stanju je da se vrati u poen iz teškoh pozicija. Za nekog njegove visine kratnja i odbrana su mu fantastični. Takođe, napredovao je u agresivnosti. Rano udara lopticu i ide na mrežu, voleji su mu napredovali, što mu je takođe bila slabost ranije. On je jedan od momaka za koje vidite šta znači naporean rad svakog dana na treningu da bi se usavršila igra. Veoma je pametan i dobar momak. Pokušava da iskoristi maksimum potencijala. Kompletan je igrač, sa tim ravnim udarcima, šljaka mu najmanje odgovara, ali sam siguran da će i tu uraditi da napreduje“, kaže Novak.

Prvi reket sveta je bio prinuđen da neđto menja u igri protiv Rusa u odnosu na onaj duel u Njujorku. Posebno je bio impresivan u igri na mreži.

To je definitivno bio plan u strategija, da zbunim Danila, da menjam nešto, dam više varijacije svojoj igri. Da igram servis-volej i otvorim tako teren, jer on stoji prilično duboko iza, mnogo toga vraća. On je tako dobar da vas natera da igrate, čini da patite i tera vas na neiznuđene greške. Tako da morate da imate kontrolisanu agresivnost protiv njega. Uspeo sam u tome. Posebno u toj servis-volej igri, kada sam pokušavao da mu oduzmem vreme da se namesti na udarac. Hteo sam da ga držim uvek na prstima, da ne zna šta ide sledeće, da budem nepredvidljiv. Morate to da radite sa njim, on obožava tempo. Ne funkcioniše uvek, ali mislim da je plan sada bio dobar. Teren nije prebrz, srednje je brzine, loptice su velike i spore, tako da je teško završiti poen. Ipak, to mi je omogućilo da bolje vraćam servis nego u Njujorku. Ne znam kakvi će uslovi biti u Torinu, videćemo“, poručio je Novak.

On kaže i da ga nije pokolebao gubitak početnog seta.

Iako sam izgubio prvi set, bio sam blizu. Imao sam 3:2 i brejk loptu. Dobro je servirao i odigrao odlično naredni gem i potom mi oduzeo servis. I dalje sam pokušavao da mu čitam servis i nisam bio konstantan sa osnovne linije. Napravio sam nekoliko neiznuđenih grešaka koje su mu omogućile da uzme prvi set bez problema. Znao sam da će biti bolje jer sam se dobro osećao na terenu. Bio sam opušteniji jer nisam osećao taj pritisak da moram da pobedim zbog prvog mesta. Osećao sam da mogu da igram u stilu kako uvek želim da igram, da idem napred i da budem slobodniji na udarcima, da prolazim kroz lopticu. To se dešavalo u ostatku meča, posebno u drugom i trećem setu. Ključan je bio brejk u četvrtom gemu drugog seta, publika se uključila, imali smo sjajne razmene. Od tada sam dobro čuvao servis i imao više slobodnih poena posle prvog servisa nego što sam to očekivao, jer on je dobar kada ih vraća. On dobro čita igru, tera vas da patite kada on uzvraća servis, da igrate udarac više. Uvek vas stavlja u neugodnu poziciju na terenu. Servis mu omogućava da lako dobija gemove, jer mu je odličan. Napredovao je i u izlascima na mrežu, ne plaši se da bude agresiva, Bio je to veoma tesan meč, odličili su detalji i nekoliko poena“, zaključio je Đoković.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare