Novak i PTPA izvojevali pobjedu nad ATP - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak i PTPA izvojevali pobjedu nad ATP

Novak Đoković i članovi PTPA dobili su odgovor na tražena pitanja od strane ATP.

Svetski teniser broj jedan, uz Vaseka Pospišila i prvog čoveka organizacije, Adama Larija, uoči Vimbldona su zatražili od ATP da im odgovori na određena pitanja.

Pre svega na ona koja se tiču 30-godišnjeg plana za šta su iz PTPA rekli da proces kosultovanja i glasanja nije bio transparentan.

Novak se posle pobede nad Denisom Kudlom oglasio povodom odgovora koji je stigao.

Mnogo posla nas očekuje dok pokušavamo da poboljšamo igru za sve nas. Veoma sam zahvalan na tome što smo postigli značajan napredak. Hvala ATP što su odgovorili na naša pitanja, hvala PTP igračima koja su dali više informacija o svemu“, rekao je u Novak uz haštag “u ovom smo svi zajedno”.

U dokumentu koji je PTPA objavio stoji sledeće:

Ohrabreni smo pozitivnim napretkom PTPA – zajedno sa našim članovima, navijačima, medijima i partnerima, napravili smo pošten i transparentan odnos prema svim igračima u našem sportu. Pre tri nedelje, bilo je jasno da će ATP glasati o predlogu od 30-godišnjem planu (sad 31-godišnjem). Uz podršku igrača, razvili smo strategiju brzog odgovora kako bismo – 1) obezbedili da se osigura prepoznatljivost PTPA kao organizacije osnovane od igrača za igrače, 2) da se ohrabri ATP za saradnju sa PTPA po nizu pitanja u vezi 30-godišnjeg plana, i pod trećom tačkom da se odloži glasanje. Sada možemo da kažemo da smo uspeli da ostvarimo sva tri cilja“, konstatuju iz PTPA.

Takođe, u saopštenju se dodaje i sledeće.

Zadovoljani smo što je ATP odgovorio na pitanje PTPA i što je važnije, fokusirao se na zabrinutost igrača u pismu koje su poslali, i u kom su odgovorili da mnoga pitanja našeg tima i naših igrača. U ime tnansparentnosti, PTPA je sva pitanja i odgovore stavio na uvid na sajtu ptpaplayers.com.”.

Nema šta, ovo je bitna pobeda PTPA, ali nema dileme ni da će borba dve strane u narednim nedeljama i mesecima biti nastavljena.

Danas objavljeno

Poslednja prepreka za Srbiju na putu ka medalji

Zeljka

Mihajlović otkrio: Pehar iz Barija smo polupali, Deki nek bude trener još 10 godina, pa onda ja

Zeljka

Dobra i loša vijest za Stankovića pred derbi, Katai pred derbi: Neka Borjan da gol

Zeljka

Ostavite komentar