Novak Ðoković poklonio KBC-u Dragiša Mišović najsavremeniji skener - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak Ðoković poklonio KBC-u Dragiša Mišović najsavremeniji skener

U KBC Dragiša Mišović danas je pušten u rad najsavremeniji skener aparat, vrijedan 210.000 evra, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata, a koji je toj bolnici predao najbolji teniser svijeta Novak Ðoković.

Ðoković je iskoristio priliku da se zahvali zdravstvenim radnicima, koji više od deset meseci rade u vanrednim uslovima i bore se za živote mnogih ljudi.

“Zdravstveni sistem je pod konstantnim pritiskom i nadam se da će ovaj skener najnovije generacije uspeti da malo olakša neke okolnosti i da omogući većem broju ljudi da dobiju najbolju dijagnostiku za kratko vreme”, rekao je Ðoković.

On je dodao da “u vreme epidemije svi treba da se ujedinimo i pružimo podršku zdravstvenom sistemu i svim zdravstvenim radnicima koji mukotrpno, od jutra do mraka, daju sve od sebe za zdravlje ljudi”.

Direktor KBC Dragiša Mišović prof. Vladimir Ðiukić rekao je da će pacijenti koji se liječe od kovid 19 u toj ustanovi, posebno pacijenti koji su na mehaničkoj ventilaciji, imati za 15 sekundi preciznu dijagnostiku pluća i drugih organa.

Kada korona prođe, kaže on, aparat će omogućiti preciznu dijagnostiku pacijenata koji su zbrinuti na ginekologiji i urologiji, onkoloških pacijenata.

“Više od aparata nama znači Novakov dolazak , jer je on personifikacija dobre, uspešne Srbije. Novak je simbol borbe i pobede dobrog nad zlim, sreće nad nesrećom, hrabrosti nad kukavičlukom”, naveo je Ðukić.

Zbog toga, nastavalja, dolazak Novaka mnogo znači, jer je, u borbi sa koronom, pored hrabrosti, potrebna i energija i pobjednički mentalitet, koji Srbima nedostaje.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar zahvalio se Novaku Ðokoviću na svemu što čini za svoju zemlju i zdravstveni sistem Srbije.

“Pored toliko vremena mi danas ne znamo dovoljno o virusu korona, ali znamo jednu stvar: može da pogreši test, može da pogreši laboratorija jedino kada ste sigurni da je u pitanju korona je kada se uradi skene. Hvala Novaku što je uvek tu, uz svoj narod, i što se zajedno borimo protiv opakog virusa”, rekao je Lončar.

Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Ðoković istakla je da su na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, osnivači Fondacije Novak Ðoković, Novak i Jelena Ðoković, donirali milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

“Mi smo se drage volje priključili zajedno sa fizičkim licima, kompanijama i svima onima koji su imali dobru volju i poverenje da doprinesu u ovoj borbi sa COVID-19. Trudili smo se da pomognemo celoj Srbiji, ne samo Beogradu, mada je Beograd nažalost najugroženiji i najteže kliničke slike viđamo ovde”, navela je ona.

Dodaje da se Fondacija trudi da pomogne Kosovskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu, Ćupriji, Novom Pazaru i svuda gdje je bilo potrebno.

“Ovaj aparat je biran u dogovoru sa lekarima, slušali njihove savete i kupili skener koji je na našem tržištu u ovom trenutku sigurno najbolji”, navela je ona.

Fondacija Novak Ðoković je od početka zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19 obezbijedila značajan kontingent medicinske opreme. Do sada je uručeno 12 respiratora i 54 klinička monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Chuprija, i Opštoj bolnici “Studenica” – Kraljevo.

Zatim Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno pet neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi. Fondacija je donirala i pet miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme.

Takođe, Klinika za Infektivne i tropske bolesti KCS postala je bogatija za Siemens skener sa svom dodatnom opremom, a Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj doniran je aparat za dezinfekciju površina.

Fondacija je nedavno Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije uručila mobilni aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi.

Nezavisne

Danas objavljeno

Basketaši Srbije ponovo prvaci svijeta!

Zeljka

Kirjos: Razočaran sam što Rusi nisu na Vimbldonu

Vanja A

Davidovac potpisao za evropskog velikana

Vanja A

Ostavite komentar