Novak dobio nagradu ITF za najboljeg u 2018. - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak dobio nagradu ITF za najboljeg u 2018.

Međunarodna teniska federacija (ITF) organizovala je u utorak uveče šampionsku večeru na kojojoj su deljene tradicionalne godišnje nagrade. Bila je to prilika da se na jednom mestu nađu najbolji iz 2018. godine, a posebnu nagradu “Filip Šatrije”, dobila je Argentinka Gabrijela Sabatini. Ta nagrada, koja je ustanovljena još 1996. dodeljuje…

Međunarodna teniska federacija (ITF) organizovala je u utorak uveče šampionsku večeru na kojojoj su deljene tradicionalne godišnje nagrade.

Bila je to prilika da se na jednom mestu nađu najbolji iz 2018. godine, a posebnu nagradu “Filip Šatrije”, dobila je Argentinka Gabrijela Sabatini.

Ta nagrada, koja je ustanovljena još 1996. dodeljuje se za doprinos tenisu kako na terenu, tako i van njega, dok je Novak nagrađen jer je bio najbolji u 2018. i zato što se ponovo vratio na mesto broj jedan.

Želeo bih da se zahvalim ITF na ovoj predivnoj nagradi, ITF šampiona za 2018. Bila je to sezona neverovatnog povratka za mene. Počela je operacijom lakta i trebalo mi je nekoliko meseci da se oporavim, da se vratim na pravi put i pronađem svoju igru, koja mi je, kasnije tokom godine, omogućila da imam najboljih šest meseci u karijeri, koje sam krunisao osvajajući tri Grend slem titule. Nadam se da taj niz mogu da nastavi i ovde u Parizu“, poručio je Novak Đoković.

Osim Novaka, nagrade su dobili i Simona Halep, najbolji muški dubl Majk Brajen i Džek Sok, kao i dubl igračice Babroba Krejčikova i Katerina Sinijakova, juniori Čun Hsin Ceng i Klara Burel, te teniseri sa posebnim potrebama, Šingo Kuneida, Dide de Grot i Dilan Alkot.

Gabrijela Sabatini je posle dodele priznanja poručila između ostalog da joj je velika čast da dobije ovo priznanje.

Hvala ITF na priznanju, veoma sam počastvovana što je upravo dodeljena meni nagrada koja nosi ime Filipa Šatrijea. To što sam ovde na Rolan Garosu je posebno lepo za mene. Ovde sam kao devojčica sa 14 godina osvojila juniorski turnir. Ta titula je bila važna za mene, bila sam premlada da bih tada shvatila šta mi se dešavalo. Bila sam srećna što ću moći da igram tenis i posle toga sam postala prva juniorka sveta. Vratila sam se tada sa ocem u Argentinu i kada smo stigli na aerodrom, mnogo ljudi nas je čekalo. Pitala sam ga šta oni tu rade, zašto ih je tako mnogo, a ispostavilo se da su došli zbog mene“, izjavila je između ostalog Sabatinijeva.

Danas objavljeno

Novak dobio izvinjenje iz Australije

Vanja A

Salah odredio svoju cijenu 1.080.000 KM nedeljno

Vanja A

Ferguson došao u Junajted da ugasi “požar” Solskjera

Vanja A

Ostavite komentar