11. Juna 2021.

NOVAK ĐOKOVIĆ: Pozajmio privatni avion Muzetiju da završi srednju školu

Big Portal

Lorenco Museti i Novak Đoković su odigrali pet setova, priredili sjajnu zabavu, a Italijan je predao meč pri rezultatu 4:0 za Srbina u petom setu.

Sada ugledni “Ubi Tenis”, koji uređuje Ubaldo Skanagata (čuveni italijanski novinar koga Novak redovno imitira sa “Not too baaad”), piše da će Museti i Đoković zajedno putovati na Vimbldon.

U svom autorskom tekstu, Skanagata piše da je Museti poslednjih meseci impresionirao svet tenisa, međutim kako ima samo 19 godina, upao je u problem sa ispitom koji je trebalo da se održi u Italiji 16. juna.

Naime, Museti je morao da ga pomeri za 21 jun, a to je značilo da nije mogao da se prijavi za četiri turnira na travi koja su pripremna za Vimbldon – Hale ili Kvins od 14. do 20. juna, odnosno, Majorka ili Istburn od 20. do 26. juna.

Umesto tih turnira, planirao je da se sprema za sezonu na travi na fudbalskom terenu kluba San Benedeto, nedaleko od Specije.

Ispit je, dakle, 21. juna, a već 23. bi trebalo da krene put Londona.

Međutim, zbog restrikcija povodom pandemije koronavirusa, vlasti Velike Britanije su obavestile Musetija da ne bi igrao na Vimbldonu ukoliko bi se u njegovom avionu našao samo jedan pozitivan nalaz na Kovid-19.

Morao bi da ide u 10-dnevni karantin i praktično bi bilo nemoguće da učestvuje u Londonu, pa mu se obratio Novak Đoković.

Naime, prvi reket sveta se ponudio da Musetija povede svojim privatnim avionom, ali sa poletanjem sa Majorke, gde će biti i njegov trener Simone Tartarini.

Tako će Đoković rešiti sve probleme Italijana i uticaće da 19-godišnji teniser može da nastupi na najprestižnijem Grend Slemu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare