NOVAK ĐOKOVIĆ: Pozajmio privatni avion Muzetiju da završi srednju školu - BIGportal.ba
Sport Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ: Pozajmio privatni avion Muzetiju da završi srednju školu

Sastali su se u osmini finala Rolan Garosa, a uskoro će zajedno putovati na Vimbldon.

Lorenco Museti i Novak Đoković su odigrali pet setova, priredili sjajnu zabavu, a Italijan je predao meč pri rezultatu 4:0 za Srbina u petom setu.

Sada ugledni “Ubi Tenis”, koji uređuje Ubaldo Skanagata (čuveni italijanski novinar koga Novak redovno imitira sa “Not too baaad”), piše da će Museti i Đoković zajedno putovati na Vimbldon.

U svom autorskom tekstu, Skanagata piše da je Museti poslednjih meseci impresionirao svet tenisa, međutim kako ima samo 19 godina, upao je u problem sa ispitom koji je trebalo da se održi u Italiji 16. juna.

Naime, Museti je morao da ga pomeri za 21 jun, a to je značilo da nije mogao da se prijavi za četiri turnira na travi koja su pripremna za Vimbldon – Hale ili Kvins od 14. do 20. juna, odnosno, Majorka ili Istburn od 20. do 26. juna.

Umesto tih turnira, planirao je da se sprema za sezonu na travi na fudbalskom terenu kluba San Benedeto, nedaleko od Specije.

Ispit je, dakle, 21. juna, a već 23. bi trebalo da krene put Londona.

Međutim, zbog restrikcija povodom pandemije koronavirusa, vlasti Velike Britanije su obavestile Musetija da ne bi igrao na Vimbldonu ukoliko bi se u njegovom avionu našao samo jedan pozitivan nalaz na Kovid-19.

Morao bi da ide u 10-dnevni karantin i praktično bi bilo nemoguće da učestvuje u Londonu, pa mu se obratio Novak Đoković.

Naime, prvi reket sveta se ponudio da Musetija povede svojim privatnim avionom, ali sa poletanjem sa Majorke, gde će biti i njegov trener Simone Tartarini.

Tako će Đoković rešiti sve probleme Italijana i uticaće da 19-godišnji teniser može da nastupi na najprestižnijem Grend Slemu.

Danas objavljeno

Stojković u gostima kod predsjednika UEFA

Zeljka

“Treba promijeniti pravila – ne samo zbog Đokovića”

Zeljka

Jokić od koša do koša za pet sekundi

Zeljka

Ostavite komentar