Novak Đoković ima novi automobil - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Novak Đoković ima novi automobil

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ovih dana je u Srbiji i s porodicom provodi vaskršnje praznike.

Veliki petak je proveo na mističnoj srpskoj planini Rtanj, do čijeg vrha je došao po drugi put u godinu dana, da bi potom za Vaskrs bio sa svojom suprugom i djecom uz poštovanje tradicije kucanjem uskršnjim jajima.

Ali, Novak je tokom praznika dobio i novu “igračku”. U pitanju je novi automobil koji je dobio od jednog od svojih sponzora, koji su uz njega od samog početka njegove karijere. U pitanju je gigant automobilske industrije iz Francuske – Pežo, koji mu je u Beogradu uručio svoj novi model, ponos njihove fabrike – E 208, elektični automobil, koji je 2020. godine proglašen automobilom godine na sajmu automobila u Ženevi.

Novak je i ranije koristio model Pežoa za potrebe u Srbiji, s tim da je u pitanju bio model 508 bele boje. Sada će Novak i u Beogradu imati elektični automobil, koji ide u skladu sa njegovim idejama i životnim stavovima, vezanim prije svega za očuvanje životne sredine.

Đoković je i kada je u inostranstvu, koristio električni automobil, model Tesla X, a sada će i za potrebe u Srbiji imati automobil koji ima elekrični motor i ne koristi fosilna goriva.

“Bolji za okolinu, bolji za svakog. Hvala mnogo”, napisao je Novak u zahvalnosti svojim sponzorima iz Pežoa.

Početna cijena za E-208 je 32.100 evra, što takođe ide u prilog Novakovom stavu, koji ne voli da se “razbacuje” na skupocjene automobile vrijedne po nekoliko stotina hiljada, pa i milione evra, što uglavnom rade mnogi bogati sportisti koji godišnje zarađuju milione.

Maksimalna brzina ovog automobila je 150 km/h, a njegova posebna snaga je ubrzanje, jer do 100 km/h stiže za 8,1 sekundu. Ima motor koji razvija 134 konjskih snaga,

prenosi “Telegraf.rs“.

Danas objavljeno

Najavljen električni Lexus

Vanja A

Pored elektrifikacije na snazi je i „veganizacija“ automobilske industrije

Vanja A

Hamilton: Pobijediti Ferstapena za osmu titulu bio bi moj najznačajniji trijumf

Vanja A

Ostavite komentar