12. Maja 2021.

Novak: Bilo je svega, najvažnije da sam dobio meč u dva seta

Big Portal

Branilac trofeja je posle 99 minuta igre, u duelu koji je imao pauzu od tri sata zbog kiše, pobedio Amerikanca Tejlora Frica, 6:3, 7:6 (5).

Delovao je Novak nervozno, pre svega što je sudija dozvolio da se meč igra po jakoj kiši, ali na kraju je sve probleme prebrodio i stigao do trećeg kola.

Osećam olakšanje što sam dobio meč. Imali smo svašta danas, taj dug prekid, nije lako igrati u ovakvim uslovima. Igrali smo skoro puna dva seta po kiši, u jednom trenutku je bilo vrlo opasno. Ja sam izgubio malo strpljenje kada sam servirao za pobedu, ali na kraju kad prebrodite ovakve uslove i izazove, to donosi još više samopouzdanja. Znam da je neophodno da kad izađem na teren, imam to ubeđenje da mogu da igram bolje“, rekao je Novak po završetku meča.

Još jednom se osvrnuo na uslove za igru.

Sa kišom, šljaka je pravi mat. Morate da vidite sa sudijom i drugim igračem kada treba igra da se zaustavi. Jedan zahtev nije dovoljan da se zaustavi meč. Na kraju je bilo nezgodno, kada bacate lopticu prilikom servisa, oči vam se pune vodom. Nije mi bilo prvi put da igram pod ovakvim uslovima. Igrao sam i ranije, imam iskustva, ali i pored toga sam se iznervirao i izgubio smirenost. U redu je, na kraju svega, ovo su pouke iz kojih ću pokušati nešto da izvučem“, dodao je prvi igrač sveta.

Kaže da je dobro što se u nastavku sve brzo završilo.

Dobro je, uspeo sam da se vratim posle svega, privedem meč u dva seta i to je ono što je bitno. Idemo dalje“, zaključio je šampion Rima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare