Novak apeluje: Izađite u prirodu, obilazite Srbiju - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak apeluje: Izađite u prirodu, obilazite Srbiju

Novak Đoković je u poslednjih nekoliko meseci imao prilike više da se odmara i obilazi mesta u Srbiji i regionu.

Najbolji teniser sveta će narednih dana biti zvezda Beograd opena, to će mu ujedno biti i generalna proba pred nastup na Rolan Garosu od 30. maja.

Novak je u razgovoru sa novinarima pričao i o tim putovanjima i preporučio svima da dođu i obiđu Srbiju koja je puna prirodnih lepota.

Tek sam krenuo sa tim putovanjima, nisam dovoljno posetio da bih mogao da dam preporuke. Definitivno pozivam sve da dođu u Srbiju, a na naše ljude koji su naši, a nisu je još doživeli kako treba, apelujem da idu u prirodu. Bogata je ovo i plodna zemlja, imamo planine, jezera, pećine, imamo toliko toga. Odrastao sam na planini, tako da me to najviše privlači. Rtanj bih izdvojio kao omiljenu planinu pored Kopaonika, za sada. Mnogo volim da se planinarim, pa ću to praktikovati sve više kako igram manje turnira i kako sam više u Srbiji. Volim da sam napolju u prirodi, a Srbija ima toliko toga da ponudi. Rtanj, Sokobanja, čitav taj deo je prelep“, kaže Novak.

Kako je u petak proslavio 34. rođendan, upitan je i šta je sebi poželeo.

Pogotovo u ovo vreme, želim sebi dobro zdravlje. Pored toga, ljubav i mir, ljubav prema sebi, Bogu, bližnjima i više kvalitetnog vremena sa najdražima u životu. Nisam imao toga mnogo u poslednjih 15 godina. Trudim se da budem srećan, da se takmičim, a da bude sve nekako izbalansirano sa svim tim“, iskren je Đoković.

Prošle godine je rekao da mu je želja da zaživi Adrija tur. Nije odustao od toga, naprotiv.

Od tih teniskih želja, voleo bih Adrija Tur da se dogodi i da zaživi. Mogli smo prošle godine da dovedemo vrhunske igrače u Beograd i Zadar, znamo kako se sve završilo. Ideja mi je prirasla srcu, želja da se pomogne tenisu u regionu i da se taj region ujedini uz pomoć sporta. To je jedna od stvari koja ujedinjuje ljude. Toliko godina putujem, sastajem se sa najboljim sportistima. Imamo toliko uspeha, talenta. Želeo bih da ta ideja nastavi da se razvija, jer bi doprinelo boljitku tenisa i sporta u regionu. Meni je uvek drago da putujem po regionu. Žao mi je što nisam igrao u Makedoniji, Sarajevu, Banjaluci, Crnoj Gori, Sloveniji. Planovi su i dalje tu, želim da to ostvarim. Ne znam kakav će biti raspored, kako će biti stanje sa ovim virusom, ali ako bude bilo mogućnosti, pokušaćemo nešto lepo da organizujemo”, poručio je prvi reket sveta.

Danas objavljeno

Dominacija i povreda Jokića, Pokuševski se poigravao, Lejkersi do pobede, Njujork lako

Zeljka

Kepa od tragičara do junaka, Čelsi “preživio” penale

Zeljka

Žiru matirao Vanju i vratio Milan na vrh, remi u Speciji

Zeljka

Ostavite komentar