"Novače, druže, ti si budala – trebalo je da ostaneš sa ženom i djecom" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novače, druže, ti si budala – trebalo je da ostaneš sa ženom i djecom”

Italijanka Flavija Peneta iznela je svoje viđenje situacije oko Novaka Đokoivća.

Peneta je stala uz prvog tenisera sveta posle deportacije iz Australije, rečima da će uvek biti uz svog prijatelja, ali da ona ne bi ostala tamo da se bori za nastup na “Ozi openu”.

On je istakla da joj je žao zbog toga, ali i da nema jasnu sliku svega što se dešavalo u Melburnu.

Teško mi je da razumem… Nole je uvek bio drugačiji u svojim izborima, od hrane do prijateljstva, uvek je donosio veoma lične odluke. Za to je imao podršku od supruge Jelene, uvek uz njega. O proterivanju iz Australije teško mi je da se izrazim. Mogu samo da kažem da mi je veoma žao jer ne sumnjam da je Đoković dobar čovek, svakako ne predstavlja opasnost za javnost“, počela je Peneta razgovor za italijanski list Korijere dela Sera.

Kako kaže, iz ovog ugla je bolje da nije ni krenuo u Australiju.

“Naravno da bi bilo bolje da ostane kod kuće i ne izaziva Australiju, zemlju koja apsolutno ne deli ovaj stav i koja je izašla iz veoma dugog zaključavanja, nametnula kaznene restriktivne mere građanima“.

Credit:Alberto Scarpinato/IPA/SIPA/1609221352

Primamljiv je napad na rekord, odnosno 21. Grend slem titulu, ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Nole ima veliku želju da napravi taj rekord, šampioni su takvi, imaju vatru koja gori u sebi, kao Serena Vilijams koja je napunila 40 godina, a ne odustaje. Veliki šampioni nemaju ograničenja ili ih ne mogu prepoznati, u tome je njihova snaga. Pobeda je za njih droga, neodoljiva privlačnost. Da li ste videli šta se desilo čim je dobio vizu? Nole je izašao iz hotela za izbeglice i otišao na trening. Ovako se ponašaju samo oni koji imaju neverovatan fokus na cilju“.

Peneta kaže da bi svako trebalo da ima pravo na izbor.

Imam nevakcinisane prijatelje koji se ne zovu Novak Đoković. Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim svoju decu i sebe su lične, ima majki koje su se vakcinisale u trudnoći, a ja sam čekala da se porodim, tako da moj izbor nije pao i na moju ćerku. Mislim da jeste, ali ne utičem ni na koga. Da mi je sad Nole ovde rekla bih mu ‘ Druže, ti si budala, mogao si mirno da ostaneš kod kuće sa ženom i decom“.

Deportacija je preoštra kazna, smatra Peneta.

Tretirali su ga kao kriminalca. Naravno, nije trebalo da se dovede u poziciju da bude izbačen od australijske vlade. Znaš li šta bih ja uradila? Napuštajući aerodrom sa vizom u džepu, otišla bih da se dobro oznojim na centralnom terenu Australijan opena, fotografisala bih se sa osobljem i sazvača konferenciju za štampu u najvećoj prostoriji. Rekla bih ‘Dragi Australijanci, ja sam došla da igram tenis, nisam tu da nekome naudim. Jako mi je žao, viidmo se sledeće godine‘”.

Sve je manje prostora da se igra tenis za nevakcinisane, pošto dolaze poruke iz svih delova Evrope da će cepljenje biti obavezno.

Nevakcinisanima će biti pakao“, zaključila je.

B92.

Danas objavljeno

Rodžer Federer i Serena Vilijams nestaju sa liste

Zeljka

Paspalj kritikovao Micića: Nije mi se svidjelo

Zeljka

Ukrajinci udarili na ATP: Stali ste na stranu agresora i ubica

Zeljka

Ostavite komentar