"Novac mijenja ljude, a Nikola Jokić je skroman kao i prvog dana" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Novac mijenja ljude, a Nikola Jokić je skroman kao i prvog dana”

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun pohvalno je pričao o karakteru Nikole Jokića.

Jokić nije oduševio Melouna svojim košarkaškim umećem tokom svog prvog leta u Nagetsima 2015. godine, ali ga je vrlo brzo naterao da promeni mišljenje.

“Sećam se prvog leta kada sam došao, draftovali smo Emanuela Mudieja i išli u Las Vegas na Letnju ligu. Bili su tu još Heris i Jokić, a Jokić nije uradio nijednu stvar na toj Letnjoj ligi zbog koje bih mogao da pomislim da će biti MVP kandidat. Nijednu. Odmah posle toga se posvetio ulasku u formu, izgubio je 15 kilograma i onda u ruki sezoni se videla njegova sjajna ličnost, zabavljao se, postao je “Džoker”. Ali utakmica koju ću uvek pamtiti u njegovoj ruki sezoni je meč sa San Antonijom protiv Tima Dankana gde je imao 26 poena, 13 skokova i 8 asistencija. Tada sam pomislio da će biti poseban igrač”, objasnio je Meloun.

Tri godine kasnije, 1. jula 2018. godine Jokić je potpisao sa Nagetsima ugovor vredan 148 miliona dolara, ali se u međuvremenu ništa nije promenilo.

“Od tada (ruki sezone, prim. aut) do danas kada je bio u najboljem timu lige pre dve sezone, uzastopni Ol-star, zacementirao se među najboljim igračima na svetu. Ono što volim u vezi s njim je da se nije promenio. Svi su mislili da će se promeniti kada potpiše veliku ugovor, zbog toga kako novac menja ljude. Nikola je ista osoba kao prvog dana kada sam ga sreo – skroman, zabavan, inteligentan. Srećan sam što treniram tako skromnog superstara”
, kaže Meloun.

Jokić je sada apsolutni lider Nagetsa, koji su prošle sezone stigli do finala Zapada.

“Druga stvar koja se ističe – bez obzira da li je zagrevanje, trening šuta, tri na tri, pik-en-rola, pet na pet, Nikola sve radi naporno. Kada tvoj najbolji igrač daje takav primer svakog dana onda možeš da tražiš i više od toga. Imamo mlad tim i srećni smo što imamo Nikolu kao superstara koji će biti lider i uzor za Ar-Džeja, Zika, Ajzeu, Grega, Fakua, sve ove nove igrače. I sviđa mi se što je Nikola voljan da svake godine preuzima sve veću lidersku ulogu”,
 zaključio je Meloun.

B92

Danas objavljeno

Otkriveno zašto Vlahović odugovlači: Gigant spremio moćan paket

Vanja A

Nadal u osmini finala

Vanja A

Dembele: Četiri godine slušam kako lažu

Vanja A

Ostavite komentar