Nova žalba na tender za sistem „Šuma Srpske“ - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nova žalba na tender za sistem „Šuma Srpske“

„Planet soft“ uputio je novu žalbu u postupku javne nabavke integralnog informacionog sistema „Šuma RS“, nakon što im je to preduzeće djelimično prihvatilo prvu žalbu. Nova žalba upućena je Kancelariji za razmatranje žalbi BiH, a otvaranje ponuda, zakazano za pet dana, trebalo bi da bude odgođeno.

„Šume“ su tender za nabavku usluga izrade integralnog informacionog sistema raspisale 29. jula, a rok za prijem ponuda je bio 28. avgust, ali se firma „Planet soft“ žalila na tendersku dokumentaciju. „Šume“ su prije par dana objavile novi rok za prijem ponuda – 25. septembar ove godine.

Vlasnik i direktor kompanije „Planet soft“ Vedran Jarić, koji je tvrdio da je cijena sistema prenaduvana, a uslovi u tenderu namješteni za firmu „Prointer“, kaže da je usvojen jedan dio žalbe, oko 30 odsto, dok ostatak nije, zbog čega je upućena žalba Kancelariji za razmatranje žalbi BiH.

“Samo su uradili kozmetičke izmjene tendera, a ne suštinske. “Šume” moraju odgoditi otvaranje ponuda, vjerovatno još nisu dobili od Kancelarije obavještenje da smo mi uložili žalbu”, rekao je Jarić.

Iz “Šuma RS” ni nakon 20 dana nema odgovora na pitanja CAPITAL-a o navodima iz žalbe “Planet softa”.

Portal CAPITAL o ovoj nabavci pisao je u više navrata, a nakon objave teksta „Cijena informacionog sistema sa 5,5 miliona skočila na čak 17 miliona KM!“, oglasio se Jarić sa tvrdnjom da je cijena prenaduvana, a uslovi namješteni za „Prointer“.

Reagovali su i iz “Prointera” odbacivši Jarićeve navode, ali ističući da su spremni da „…doprinesu unapređenju poslovanja u tom javnom preduzeću“.

Naime „Šume“ su još u septembru 2017. godine planirale da izdvoje 5,5 miliona KM za nabavku novog informacionog sistema.

„Šume Srpske“ kupuju softver za 5,5 miliona KM!

Međunarodni tender za nabavku integralnog informacionog sistema, navedene vrijednosti, raspisan je prvi put u junu prošle godine.

Na tender se javio samo „Prointer ITSS“ koji je za taj posao tražio čak 15,7 miliona KM, odnosno tri puta više od plana, zbog čega je javna nabavka poništena, objavio je CAPITAL.

Propao „Prointerov“ plan gole sječe „Šuma RS“

Vlasti Srpske su procjenu „Prointera“ shvatili ozbiljno, pa su je čak i pretplatili, te za informacioni sistem „Šuma“ odlučili da daju više od 17 miliona KM.

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo finansija RS da u Budžetu RS za 2020. i 2021. godinu planira oko 12 miliona za taj sistem, dok je prvobitnih 5,5 miliona ranije obezbijeđeno u fondu „Partner“.

Izvor: Capital

Danas objavljeno

Poznat ishod rata – postoji samo jedno pitanje, sve drugo je jasno? Maskove četiri tačke

M.

Američka vojska: “Likvidiran je”

M.

Talas nemira ne jenjava: Na protestima u Iranu više od 90 mrtvih

M.

Ostavite komentar