Nova zabrana: Turisti gađali policiju suncobranima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nova zabrana: Turisti gađali policiju suncobranima

Više flamanskih gradova i letovališta na belgijskoj obali objavilo je danas zabranu dolazaka turista na jedan dan za vreme toplotnog talasa posle incidenata izazvanih nepoštovanjem mera protiv pandemije koronavirusa.

Opštine Knoke-Hajst i Blankenberge donele su tu odluku da bi se garantovalo javno zdravlje, naveli su zvaničnici.

Više ljudi privedeno je juče u Blankenbergeu posle sukoba grupa turista na plaži. Naime, jedna grupa mladih je pozvana da napusti plažu posle odbijanja da poštuje mere bezbednosti uvedene protiv pandemije. Svađa turista pretvorila se u nerede u kojima je morala da interveniše policije.

Na snimcima prenetim preko društvenih mreža vidi se kako mladi na plaži gađaju policiju suncobranima.

Privedenim izgredinicima zabranjen je boravak u tom mestu i uvedena je zabrana jednodnevnog turizma.

Gradonačelnica Dafne Dumeri rekla je da im je potreban predah i da svako ko dođe u Blankenberge treba da ima validan razlog za dolazak. Ona je rekla da tom odlukom pokušavaju ponovo da uspostave mir.

Opština Knoke donela je sličnu odluku posle desetine incidenata tokom dana i noću, navodi se u saopštenju.

Opštinski savet se smatrao “obaveznim da preduzme drastične mere da bi se garantovala javna bezbednost, i turisti na jedan dan više ne mogu da dolaze”, navodi se u saopštenju.

Kontrole su uvedene danas na ulascima u opštinu i oni koji dolaze moraju da imaju dokaz da opravdaju dolazak, da stanuju u gradu, da tu borave u hotelu ili privatnom smeštaju ili da tu rade.

“Sva vozila će biti kontrolisana. Svako ko nema validan razlog da bude u Knokeu treba odmah da se vrati nazad”, upozorili su zvaničnici.

Železnička kompanija je obavestila putnike koji idu u pravcu belgijske obale o ovoj odluci i uputila ih da provere da li im je dozvoljen dolazak u mesta gde su krenuli.

Belgijanci su nagrnuli na obalu u subotu u potrazi za osveženjem pošto su temperature prelazile 35 stepeni Celzijusa a najavljuje se da će toplotni talas trajati i narednih dana.

Grad Ostende se pridružio ovim gradovima i zatražio od železnice da ne planira dodatne vozove ka obali.

“U subotu su vozovi stigli na obalu, popunjeni 115 odsto. To je neodgovorno”, rekao je guverner provincije u saopštenju.

On je rekao da će policija strogo nadzirati sve priobalne gradove da osigura da poštuju sve zdravstvene direktive i da će prekršioci biti strogo kažnjeni.

(Agencije)

Danas objavljeno

Zaplijenjene cigarete vrijedne više od 78.000 KM

M.

Pompeo iznosi dokaze da je kovid postojao prije decembra 2019?

M.

Potonuo ruski teretni brod kod obale Turske

M.

Ostavite komentar