Nova Varoš dobila teretanu na otvorenom - BIGportal.ba
Banja Luka

Nova Varoš dobila teretanu na otvorenom

U naselju Nova Varoš u upotrebu je puštena prva teretana na otvorenom u ovom dijelu grada, smještena u dvorištu Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“.

Novo mjesto za rekreativce i sportiste, pored školskog dvorišta, već mogu da koriste svi građani Banjaluke, a korist će imati i učenici ove osnovne škole, koji zbog pandemije virusa korona, ne mogu da rade fizičko u fiskulturnoj sali.

Inicijativu za postavljanje teretane pokrenula je grupa mještana Nove Varoši, ujedno i bivših učenika ove škole.

– U našem naselju je nedostatak rekreativnog sadržaja i željeli smo da nešto uradimo po tom pitanju. Razgovarali smo sa direktorom škole koji je podržao ideju da se teretana na otvorenom napravi u školskom dvorištu. Onda smo našli i pomoć da se to sve nabavi i postavi. U tome nam je pomogao Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, i gradski odbor stranke. Teren smo sinoć pustili u korištenje i upoznali građane sa svim sadržajima i nadamo se da će koristiti i njima, i naraštajima koji dolaze – kaže inicijator ove akcije Boris Ćosić.

I njega kao bivšeg učenika ove škole raduje, dodaje, što će sprave za vježbanje moći da koriste i sadašnji osnovci.

Iz škole ističu da su zastupljene sve potrebne sprave, za vježbanje svih grupa mišića, te da su dijelovi poligona prilagođeni tako da i najmlađi učenici, koji fizičko rade sa učiteljicama, mogu da ih iskoriste. Kako ističu, istovremeno može da ih koristi 15-tak učenika, što je odlično u sadašnjoj situaciji kada se odjeljenja dijele u manje grupe, a fizičko vaspitanje treba da se radi na otvorenom.

Direktor škole Dušan Mišljenović kaže da je zahvalan bivšim učenicima i KPZ Banjaluka na trudu da se postavi sportski poligon, koji će u ovom vremenu biti koristan za učenike.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 22.10.2021. godine

Vanja A

Grad uputio inicijativu resornom ministarstvu: Zatražili kontrolu građevinske dozvole garaže UKC Srpske

M.

Putem “Građanske patrole” građani najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti

M.

Ostavite komentar