Nova testna verzija Windows 11 implementira obećane funkcije - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Nova testna verzija Windows 11 implementira obećane funkcije

Od danas, testeri Windows Insajdera na kanalima Beta i Release Previev sada imaju uvid u neke od novih funkcija koje su zvaničnici Microsofta obećali da će uvesti mejnstrim korisnicima u februaru.


Windows 11 verzija 22000.526 (KB5010414) uključuje gomilu ispravki. Takođe uključuje preglede vidžeta za vremensku prognozu, koji će se nalaziti na levoj strani taskbara; mogućnost deljenja otvorenih prozora aplikacija direktno sa traka zadataka u Teams poziv; i mogućnost trenutnog isključivanja i uključivanja Teams poziva sa trake zadataka. Današnja testna verzija takođe uključuje funkciju koju je Microsoft na kraju izbacio iz Windows 10 21H2 neposredno pre nego što je predstavljen: Windows Hello for Business Cloud Trust.

Microsoftov post na blogu objašnjava Hello for Business Cloud Trust na ovaj način:„Ovo je novi model implementacije za hibridnu primenu Windows Hello for Business. Koristi istu tehnologiju i korake primene koji podržavaju jednokratnu prijavu (SSO) na lokalnom nivou za bezbednosne ključeve Fast IDentity Online (FIDO). Cloud Trust uklanja public-key infrastructure (PKI) za primenu Windows-a i pojednostavljuje iskustvo primene Windows Hello for Business.”Verzija 22000.526 takođe dodaje funkciju koju su korisnici tražili, a to je mogućnost da vidite sat i datum na trakama zadataka povezanih monitora. Uz to uključuje i značajan broj dodatnih popravki koje su detaljno opisane u postu na blogu.

Zvaničnici Majkrosofta su pre nekoliko nedelja rekli da planiraju da objave nekoliko novih funkcija u februaru za korisnike Windows 11 – mnogo ispred ažuriranja funkcija Windows 11 22H2 koja se očekuje oko oktobra ove godine.

Zvaničnici su rekli da će glavni korisnici Windowsa 11 (ne testeri Insajdera) dobiti javni pregled Android aplikacija na Windows 11, poboljšanja trake zadataka sa isključivanjem i uključivanjem zvuka poziva, lakše deljenje prozora i ikonu vremenske prognoze na traci zadataka. (Pored toga, korisnici će u februaru dobiti redizajnirane aplikacije Notepad i Media Player.)

Microsoft planira da isporuči ove različite funkcije na računare korisnika koristeći svoje mehanizme Feature Experience Pack, Online Service Experience Pack i Web Experience Pack, rekli su zvaničnici.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Čuvajte se ako preuzimate MSI Afterburner, zaražen je crypto virusom

Zeljka

Na prodaju telefonski brojevi gotovo 500 miliona WhatsApp korisnika širom svijeta

Zeljka

Stižu prve informacije o PlayStation 6 konzoli

Zeljka

Ostavite komentar