"Nova stvarnost": Suknje za muškarce jedan su od glavnih trendova za jesen 2021. - BIGportal.ba
Magazin Moda

“Nova stvarnost”: Suknje za muškarce jedan su od glavnih trendova za jesen 2021.

Muške suknje su jedan od najpoželjnijih odevnih komada za 2021. godinu prema istraživanju kompanije “Lyst”, a modne kolekcije za sezonu jesen/zima ispunjene su različitim modelima upravo ovog komada odeće.

Iako muške suknje nisu nikakva novost, čini se da je postpandemijsko vreme uzrokovalo da modni trendovi budu fokusirani na udobnost i slobodu što je deloimično razlog zašto sve više muškaraca nosi i kupuje suknje.

Prema britanskom “Guardianu”, iznenađujući novi trend odražava kako je život pandemije “oslobodio muškarce standardnih pravila odevanja”.

Suknje se pojavljuju kao novi trend u muškoj modi jer i sami dizajneri u svojim novim kolekcijama odražavaju “novu stvarnost”.

Pevač Hari Stajles predvodnik je ovog trenda koji je dodatno učvrstio pojavivši se na naslovnici američkog “Voguea” u pletenoj suknji , a ranije su se u suknjama pojavili i Dejvid Bouvi na naslovnici “The Man Who Sold the World”, Mik Džeger, ali i Kanje Vest u kožnoj suknji brenda “Givenchy”.

“Kad zaboraviš da postoji podela na mušku i žensku odeću, kad makneš ta ograničenja otvaraš prostor igre”, rekao je Hari Stajles za “Vogue”.

Dizajneri uključuju suknje ili haljine u svoje nadolazeće kolekcije, pa čak i čuveni brend “Burberry”.

Iako su u prošlosti muškarci u suknjama bili sporadična pojava, čini se da se taj trend značajno menja.

Foto: Shutterstock/FashionStock.com

Dizajner Tom Braun napravio je ozbiljan iskorak i približio suknje muškarcima. Prvi put ih je uvrstio u svoju kolekciju 2018., a od tad su standardan deo njegovih linija.

Braun je inače obožavatelj kilta, škotskog nacionalnog komada, kojeg je za muškarce i skratio.

U svojim modnim kampanjama često pomera granice “tradicionalno prihvatljivog”, a čini se da zahvaljujući njemu muške suknje postaju deo svakodnevnice.

Danas objavljeno

Nakon 20 godina od razvoda Nikol Kidman progovorila na ovu temu

V.R.

Vjerovali ili ne: Kriptovalutama sada trguje i – hrčak, a već ima impresivne rezultate

V.R.

Strašni detalji iz života Britni Spirs: Otac joj kontrolisao čak i SMS poruke

V.R.

Ostavite komentar