Nova studija otkrila koji orašasti plod najviše smanjuje apetit i pomaže kod mršavljenja - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Nova studija otkrila koji orašasti plod najviše smanjuje apetit i pomaže kod mršavljenja

Zdrave grickalice su uvek dobra odluka, imajte na umu da je možda bolje da pojedete to nego bilo koji čips.

Svakodnevno grickanje određenih orašastih plodova može da smanji apetit i pomogne vam da smršate, kaže najnovije istraživanje. Konzumiranje badema pomaže kod održavanja težine, otkriva nova studija, a prenosi “The Sun”.

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u smanjenju apetita.

U studiji, oni koji su jeli bademe umesto užine sa ugljenim hidratima smanjili su unos energije za 72 kalorije pri sledećem obroku.

“Prekomerna težina ili gojaznost su glavni problem javnog zdravlja, a održavanje težine kroz bolji hormonski odgovor može da bude ključno za promovisanje upravljanja težinom”, rekao je doktor Šarajah Karter sa Univerziteta Južne Australije.

“Naše istraživanje je ispitalo hormone koji regulišu apetit i kako orasi, a posebno bademi, mogu da doprinesu kontroli apetita. Otkrili smo da ljudi koji jedu bademe imaju promene u hormonima koji regulišu apetit i da su verovatno oni doprineli smanjenom unosu hrane”,objasnio je doktor.

Danas objavljeno

Da li svakodnevno konzumirate ORAŠASTE PLODOVE?

Vanja A

Mongolski čaj se pravi se sa jednom namirnicom, a pomaže kod grlobolje i kašlja

Vanja A

Jedinstven preparat koji regeneriše organizam za nedelju dana

Vanja A

Ostavite komentar