Nova Škoda Octavia stiže ove jeseni - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Nova Škoda Octavia stiže ove jeseni

Već je bilo reči o tome da Škoda namerava da do 2023. lansira tridesetak novih automobila, a jedan od njih će biti i nova generacije modela Octavia. Sada saznajemo da će najpopularniji Škodin automobil biti predstavljen još tokom ove godine.

Vest dolazi iz samog Škodinog vrha, odnosno od šefa češkog proizvođača Bernharda Maiera koji je rekao da će četvrta generacija moderne Octavije biti predstavljena u drugoj polovini ove godine kako bi se i na taj način obeležilo 60 godina od lansiranje originalnog modela.

Podsetimo, prva Octavia je predstavljena još 1959, a proizvodnja joj je prestala 1971. Ovaj model je dobio naziv Octavia jer je bio osmi automobil tada nacionalizovanog češkog proizvođača automobila.

Očekuje se da bi premijera mogla da se odigra na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. Na tržištu će se svakako naći i karavanski model, ali verovatno će u ovoj godini biti predstavljen samo liftback model s petora vrata. Naravno, nova Octavia će se bazirati na platformi MQB.

Dalje, nova Octavia bi trebalo da se vrati tradicionalnim jednodelnim prednjim svetlima, a ostatak spoljašnjeg dizajna će slediti aktuelne Škodine novitete a preuzeće i neke karakteristike recentnih studija. Unutrašnjost će se moći da se pohvali naprednijom opremom, a veliki adut će biti visok nivo praktičnosti kao i bogata ponuda prostora.

Što se motorizacije tiče osnovu ponude će činiti Volkswagenovi benzinski i dizelski turbo motori manje zapremine. Verovatno će se u ponudi naći i hibridna, odnosno plug-in hibridna verzija. Takođe, hibridni pogonski sklop bi trebalo da pokreće i RS varijantu koja će ponovo zauzeti sam vrh ponude.

Izvor:Autonet.hr
Render:Autoblog.rs/Autoexpress.co.uk

Danas objavljeno

Lamborghinijevo tromjesečje je najbolje ikada

Vanja A

Sa električnim automobilima stiže još jedna velika nestašica?

Vanja A

Sve je manje limuzina: Gasi se jedna Insignia, druga će opstati još nekoliko godina

Vanja A

Ostavite komentar