Nova serija o životima čuvenih neprijatelja: Epski okršaj Ala Kaponea i Eliota Nesa - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Nova serija o životima čuvenih neprijatelja: Epski okršaj Ala Kaponea i Eliota Nesa

Al Kapone i Eliot Nes glavni su junaci nove serije koju priprema televizijska kuća “Šoutajm”, a koja će nositi naziv “Scarface and the Untouchable”.

U pitanju je televizijsko ostvarenje za koje je scenario napisao Ben Džejkobi. Scenario je zasnovan je na knjizi “Scarface and the Untouchable: Al Capone, Eliot Ness and the Battle for Chicago” čiji su autori Maks Alen Kolins i Ej Bred Švarc, a govori o životima čuvenog gangstera i njegovog arhi-neprijatelja Eliota Nesa u Čikagu iz vremena prohibicije.

– Godine 1929, 30-godišnji gangster Al Kapone vlada podjednako podzemljem Čikaga, ali i korumpiranom vladom. U javnosti, koja je prezirala prohibiciju, “Scarface” je postao lokalni heroj i slavna ličnost. Ipak, nakon brutalnog masakra na Dan zaljubljenih, Kapone je postao narodni neprijatelj broj jedan, a Federalna vlada je pronašla nesuđenog heroja u 27-godišnjem agentu po imenu Eliot Nes. Izabran da predvodi legendarni tim poznat kao “The Untoushables”. Nes se fokusira da uništi Kaponeovo carstvo kriminala – stoji u najavi serije.

Nova serija o životima čuvenih neprijatelja: Epski okršaj Ala Kaponea i Eliota  Nesa - Glas Srpske

Serijal bi trebalo da se fokusira na period zabrana, industrijalizaciju, masovne medije, imigrantsko iskustvo, sprovođenje zakona i rađanje organizovanog kriminala. Pratiće epsku bitku ove dvojice, koja je trajala godinama, a njihov okršaj postao je simbol neprijateljstva, u svakom smislu.

Pratiće period od 20-ih godina prošlog vijeka do Velike depresije, od sirotinjskih četvrti Saut sajda, pa sve do Bijele kuće. Pokazaće kako je Kapone korporatizovao zločin na nivou koji nikad prije nije bio viđen i kako se Nes, jedan od najrevolucionarnijih policajaca u američkoj istoriji, borio za reformu sprovođenja zakona, bitkom koja traje do danas.

Knjiga prema kojoj će biti urađena serija, objavljena je 2018. godine.

Priča o Alu Kaponeu i Eliotu Nesu mnogo puta bila je inspiracija za televizijske i serijske adaptacije. Najpoznatija od njih je film Brajana de Palme “The Untoushables”, u kojoj je Kevin Kostner glumio Eliota Nesa, a Robert de Niro Ala Kaponea.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Definicija mode i luksuza: Giorgio Armani “One Night Only” revija u Dubaiju

Vanja A

Šta uraditi u situaciji kada vaš suprug razgovara sa drugom ženom, a vama to smeta?

Vanja A

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Vanja A

Ostavite komentar