Nova rasvjeta na osam gradskih lokacija - BIGportal.ba
Banja Luka

Nova rasvjeta na osam gradskih lokacija

Oko 5,2 kilometra nove rasvjete uskoro će biti izgrađeno na osam lokacija na širem području grada, saopšteno je iz Gradske uprave. Radi se o o nastavku gradnje rasvjete u ulicama: Beogradska, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, kao i u Kampusu, te na području Ljubačeva, Bronzanog…

Oko 5,2 kilometra nove rasvjete uskoro će biti izgrađeno na osam lokacija na širem području grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radi se o o nastavku gradnje rasvjete u ulicama: Beogradska, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, kao i u Kampusu, te na području Ljubačeva, Bronzanog majdana i Rosulja.

Za ovaj posao u toku je javna nabavka za izbor izvođača radova, procijenjene vrijednosti oko 110.000 KM.

Kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove, trenutno se gradi rasvjeta u ukupnoj dužini od oko 2,5 kilometara u: Ramićima, u dijelu od Maleševića prema crkvi, u Sedmoj i 12 Kuljanskoj ulici u istoimenom naselju, te Ulici 7. februara u Drakuliću.

Početkom godine je i na više lokacija u gornjem dijelu Starčevice, postojeća javna rasvjeta zamijenjena led tehnologijom. Plan je da tokom godine led rasvjeta bude ugrađena i u Adi i Obilićevu, te nastavi naredne godine na području Kočićevog vijenca, Pobrđa, Lauša I i II, Petrićevca, Motika, Drakulića, Šargovca i Zalužana.

Kada je riječ o izgradnji rasvjete u ovoj godini, za novo osvjetljenje planirano je ukupno 269.700 KM.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 29.septembar 2022. godine

Vanja A

Nakon tri mjeseca pauze: Sjednica Skupštine najavljena za polovinu oktobra

Vanja A

“Eko toplane” danas počinju sa funkcionalnim probama pred početak grijne sezone

M.

Ostavite komentar