Nova provokacija: "Niš je bio naseljen Albancima" VIDEO - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nova provokacija: “Niš je bio naseljen Albancima” VIDEO

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji ponovo je pominjao Niš, rekavši da je taj, inače, stari srpski grad, nekada bio nastanjen mnogobrojnim Albancima.

Veselji tvrdi da su Albance Srbi proterali, pa su se u najvećem broju naselili u Prištini.

Ponavljajući provokacije pominjanjem grada Niša, Veselji je rekao da kada god to čini, Srbi mu zameraju.

“Međutim, Niš je bio nastanjen od mnogih Albanaca koji su kasnije proterani. Naši stari Prištinci su došli iz Niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije”, rekao je Veselji, preneo je prišinski portal Indeks onlajn.

On je to rekao tokom obilaska lokacije na kojoj će, kako se planira, biti izgrađen Memorijalni centar Albanaca navodno proteranih od srpskih snaga tokom poslednih sukoba.

Veselji je još jednom potvrdio posvećenost prištinskih institucija donošenju tih, kako je naveo, pravednih odluka, o osudi navodnog genocida i formiranju tribunala za zločine koje su počinili Srbi.

Uveren je da će formiranje tribunala podržati i međunarodni faktori, ali da bi se, kako je rekao, ta podrška dogodila na odlukama treba raditi profesionalno.

“Srpska država mora da plati za zločine, zločince nećemo ostaviti mirno da spavaju, tako da za njih nema tolerancije“, naveo je Veselji.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar