Nova prijetnja iz EU: Sankcije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nova prijetnja iz EU: Sankcije

“Rusija će se suočiti sa novim i težim sankcijama EU ako nastavi da preti Ukrajini”, izjavila je Ursula fon der Lajen, presednica Evropske komisije.

“Evropska unija će odgovoriti u slučaju eventualne agresije koja bi pogazila međunarodno pravo, kao i u slučaju bilo koje zlonamerne akcije protiv naših suseda, uključujući i Ukrajinu”, rekla je Ursula fon der Lajen, a prenosi “Asošiejted pres”.

“Naš odgovor će biti u formi snažnog povećanja i proširenje postojećih režima sankcija. Osim toga, spremni smo i na dodatne restriktivne mere”, upozorila je Ursula fon der Lajen.

Ona nije precizirala kakve bi to mere bile, mada neki kritičari Rusije pozivaju na izbacivanje Moskve iz SWIFT- a, belgijske mreže za finansijske transakcije.

Ursula fon der Lajen je podsetila na “potpunu podršku koju EU pruža Ukrajini, u času agresije”, koju ona vidi u “masivnom” nagomilavanju opreme i vojnih jedinica duž ukrajinske istočne granice.

“Trenutno, Rusija bira da sprovodi agresivne akcije koje unose nestabilnost u Evropu”, rekla je Fon der Lajenova.

Ova pretnja novim sankcijama dolazi u vreme pojačanih tenzija između Ukrajine i Rusije i optužbi na račun Belorusije i Rusije da namerno izazivaju migrantsku krizu na granici sa Belorusijom.

Danas objavljeno

Glasaju za Abazovićevu smjenu; “Ne smije se dozvoliti”

M.

Snijeg napravio potpuni kolaps u Srbiji: “Ne krećite na put bez prijeke potrebe”

M.

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Ostavite komentar