28. Juna 2020.

Nova pravila za ulazak u Grčku od 1. jula

Big Portal

Svi putnici dužni su da ispune PLF (Pašenger locator form) koji može da se skine sa sajta travel.gov.gr, pružajući detaljne informacije o mjestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi tokom boravka u Grčkoj.

Generalni sekretarijat za civilnu zaštitu Grčke propisao je protokole za različite vidove prevoza koje koriste putnici u tu zemlju.

Protokol za sve putnike predviđa odlazak do mjesta gdje se nalaze kontrolori koji će proveriti QR kod svakog putnika, odakle se, u zavisnosti od QR koda, usmjeravaju na mjesto za pregled (skrining) ili na izlaz (preuzimanje prtljaga ili pasoška kontrola).

Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na virus korona dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu.

Ako se pojave simptomi respiratorne infekcije, putnici moraju odmah da se obrate Operativnom centru nacionalne zdravstvene organizacije (EODI).

U potokolu se ističe da se svi putnici moraju pridržavati svih potrebnih preventivnih higijenskih mjera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

Ako osobe koje stižu u Grčku planiraju da se zaustavljaju na više mjesta u zemlji, moraju to prijaviti, uz svoje prvobitno odredište i plan puta za narednih sedam dana.

Njihovi podaci se unose u informativni sistem EODI koji je povezan s registrom COVID radi lakšeg pronalaženja kontakata u slučaju da je neko pozitivan na virus korona.

tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare