14. Novembra 2021.

Nova Opel Mokka-e osvojila je nagradu Zlatni volan 2021.

Big Portal

Mokka-e nastavlja Opelov uspješni niz u ovoj kategoriji. Potpuno električna Opel Corsa-e prošle je godine donijela “Zlatni volan” u Rüsselsheim. Nakon uspjeha Ampere-e 2017. i Corse-e 2020., Mokka-e je treći električni automobil i ujedno prvi Opelov SUV kojem je dodijeljeno ovo prestižno priznanje. Električna vozila s munjom (Blitz) oduševljavaju stručnjake i čitatelje magazina Auto Bild i Bild am Sonntag, kao i kupce.

“Naša Opel Mokka-e sve je samo ne običan automobil, a to je još jednom dokazala na ovogodišnjem Zlatnom volanu“, rekao je glavni izvršni direktor Opela Uwe Hochgeschurtz na dodjeli nagrada u berlinskom Axel Springer Hausu. “Najsavremenije tehnologije i beskompromisan dizajn Mokke-e čine e-mobilnost zabavnom u svakom pogledu. Jako nam je drago da su to prepoznali naši kupci, čitatelji magazina Auto Bild i Bild am Sonntag, kao i stručni žiri.”

Opel Mokka-e: potpuno električan, atraktivan dizajn s Blitzom na Opel Viziru

Nova Opel Mokka-e impresionira svojim odvažnim i besprijekornim dizajnom, ali i performansama. Električni motor snage 100 kW/136 KS s maksimalnim okretnim momentom od 260 Nm jamči moćnu i gotovo nečujnu vožnju. Zahvaljujući bateriji od 50 kWh, Mokka-e može prijeći do 338 kilometara prema WLTP-u bez zaustavljanja radi punjenja. Brzina vozila elektronički je ograničena na 150 km/h. Vrhunski sustav regenerativnog kočenja čini Mokku-e još učinkovitijom i omogućuje ovom električnom vozilu da rekuperira energiju tijekom usporavanja ili kočenja. Bateriju je moguće napuniti do 80 % za približno 30 minuta na javnim punionicama s istosmjernom strujom snage 100 kW.

Opel i “Zlatni volan”: svi pobjednici iz Rüsselsheima

Opel Mokka-e posljednji je u nizu ponosnih Opelovih dobitnika “Zlatnog volana”. Ovu prestižnu nagradu Bild am Sonntag dodjeljuje od 1976. godine i u suradnji s Auto Bildom od 2009., a poznati njemački brand s munjom osvaja je čak 19. put. Opel Senator A započeo je pobjednički niz 1978., samo dvije godine nakon osnivanja nagrade.

Na putu do dodjele “Zlatnog volana” prvo glasuju čitatelji magazina Auto Bild i Bild am Sonntag. U svakoj kategoriji biraju svoja tri favorita i šalju ih u finale. Stručni žiri istaknutih novinara, vozača utrka i automobilskih stručnjaka zatim na trkalištu DEKRA Lausitzring ocjenjuje finaliste prema kriterijima koji se temelje na Auto Bildovoj metodi testiranja automobila.

2020. – Opel Corsa-e: elektrificirani bestseller

Sa šestom generacijom Corse najprodavaniji mali automobil postao je električni. Zahvaljujući bateriji od 50 kWh, Corsa-e može prijeći do 337 kilometara na jednom punjenju (prema ispitnom ciklusu WLTP3) i stoga je primjerena za svakodnevnu upotrebu.

Ima mjesta za pet putnika, a čak i osnovna izvedba dolazi s brojnim visokotehnološkim sustavima pomoći vozaču.

2021. – Opel Mokka-e: odvažna, besprijekorna, netipična, bez emisija

Opel Corsu-e naslijedila je nova Opel Mokka-e kao najnoviji dobitnik „Zlatnog volana“. Zahvaljujući Opel Viziru izvana i potpuno digitalnoj ploči s instrumentima Pure Panel iznutra, ova pridošlica ostavlja savršen dojam već na prvi pogled. Osim toga, potpuno električna Mokka-e ima doseg do 338 kilometara (prema WLTP-u3) bez zaustavljanja radi punjenja i bez ikakvih emisija. Sve je to u Njemačkoj dostupno po početnoj cijeni (uz ekološki bonus) manjoj od 25.000 €.

Izvor: Klix

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare