7. Marta 2021.

Nova ograničenja u cijeloj Italiji, otkriven i jedan rijedak soj virusa

Big Portal

Raste procenat inficiranih na ukupan broj testiranih, šest odsto od preko 300.000 testiranih, a svakodnevno se povećava broj pacijenata u odjeljenjima intenzivne nege.

Na osnovu preporuke vladinog naučno-tehničkog komiteta, koji prati, analizira i predlaže epidemiološke mjere, na cijeloj nacionalnoj teritoriji pooštravaju se mjere ograničenja.

Predsjednik regije Kampanja Vićenco de Luka, u redovnom video-obraćanju građanima rekao je da je regija već u “crvenoj zoni”, to jest zoni visokog epidemiološkog rizika.

Prema uredbi ministarstva za unutrašnje poslove, pojačane su policijske kontrole, naročito u djelovima gradova gdje se najviše okupljaju građuani na takozvanim “movidama”.

Jedina od 20 italijanskih regija gdje je epidemiološka situacija pod kontrolom, Sardinija, uvela je obavezu testiranja za sve one koji dolaze na ostrvo.

U većini regija nastava u svim školama je onlajn, restrikcije su uvedene ponovo i za prodavnice hrane, gdje se dozvoljava ulazak jednog člana porodice, ograničava se kretanje unutar jedne opštine i zabranjuje prelazak opštinskih granica.

U sjevernoj regiji Lombardija, koja od početka pandemije prednjači po broju zaraženih i preminulih, uvedeno je pred -karantin stanje.

Predsjednik regije Atilio Fontana je rekao za televiziju RAI da pooštravanje anti-kovid mjera nije izbor već neophodnost, pred sve većim rastom zaraze engleskom varijantom kovida19.

U bolnici u gradu Varese otkriven je slučaj veoma rijetkog soja virusa, samo još jedan takav na svijetu zabilježen je u Tajlandu kod osobe koja je bila doputovala iz Egipta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare