Nova metoda za brži rast kose - dovoljno 10 minuta dnevno - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Nova metoda za brži rast kose – dovoljno 10 minuta dnevno

Postoji mnogo kućnih lekova koje možete koristiti za obnavljanje kose. A jedna od najzanimljivijih tehnika koja vam može pomoći u rastu kose je praksa koja zahteva trljanje noktiju samo 5-10 minuta dnevno.

Ova alternativna refleksološka terapija, poznata i kao Balajam joga, može pomoći u rešavanju različitih problema, uključujući gubitak kose i perut.

Kako trljati nokte za rast kose?

Formirajte polušaku. Obavezno stavite palčeve ka spolja.
Neka nokti jedne ruke dodiruju paralelno nokte druge ruke i počnite snažno da trljate. Nastavite da trljate nokte neprekidno 5-10 minuta.

Ova tehnika može:

Aktivirati rast kose.

Prema kineskoj akupresuri, nervni završeci u našim prstima povezani su sa skalpom. Kada trljate nokte jedan o drugi, trenje koje stvarate utiče na nerve u skalpu. Ovo, zauzvrat, povećava protok krvi i stimuliše rast kose.

Smanjiti gubitak kose.

Specijalisti alternativne medicine veruju da ako redovno praktikujete trljanje noktiju, gubitak kose može da se uspori za 3 do 6 meseci. Povećan protok krvi u kožu glave takođe može pomoći kod drugih problema, kao što su perut i prerano sivenje.

Obnoviti folikule kose.

Kada aktivno trljate nokte, to stimuliše vaš mozak da pošalje signal za oživljavanje mrtvih i oštećenih folikula dlake. Ova praksa, kada se kombinuje sa drugim pozitivnim promenama u vašem životnom stilu, može vam pomoći da povratite kosu za 6 do 9 meseci.

Kada da izbegavate ovu praksu?

Trljanje noktiju je efikasna praksa joge koja ne zahteva nikakvu posebnu opremu. Međutim, Balajam se ne preporučuje osobama koje pate od dijabetesa, srčanih bolesti ili trudnicama jer može povećati krvni pritisak.

Danas objavljeno

Amber poludila zbog Depove advokatice, a onda su joj pustili snimak

Vanja A

Laži koje je svaka žena barem jednom u životu čula od muškarca

Vanja A

Ovako izgleda sin Gwen Stefani i Gavina Rossdalea, već je jasno da će biti pravi zavodnik

Vanja A

Ostavite komentar