Nova Mercedesova C-klasa stiže sljedeće godine - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Nova Mercedesova C-klasa stiže sljedeće godine

Aktuelna Mercedes C-klasa je na tržištu od 2014. godine, a prošle godine dobila je osvežen izgled kako bi se lakše nosila s konkurentima. Ipak, mnogi već razmišljaju o novoj generaciji koja će biti predstavljena početkom 2020. godine.

Aktuelna Mercedes C-klasa je na tržištu od 2014. godine, a prošle godine dobila je osvežen izgled kako bi se lakše nosila s konkurentima. Ipak, mnogi već razmišljaju o novoj generaciji koja će biti predstavljena početkom 2020. godine.

Naravno, testira se na veliko, a na bazi test modela u maskirnim folijama ali i ostalim modelima (znamo da Mercedes voli da koristi slične elemente u različitim dimenzijama), internetom su počeli da kruže renderi koji pokazuju kako bi mogla da izgleda nova generacija nemačke limuzine. Dizajneri su (će) inspiraciju potražiti u novoj A-klasi i novom modelu CLA, pa će tako nova C klasa kodnog imena W206 imati slično “lice predatora” kao i gore pomenuti modeli, ali u još većem i agresivnijem obliku.

Kako to obično biva, pretpostavlja se da će nova generacija porasti u odnosu na prethodnika, a mnoštvo tehnologije će značiti i nešto veću masu. Ipak, tu uskače nova MRA2 platforma koja zahvaljujući korišćenju aluminijuma smanjuje masu te će brojke verovatno ostati na istim nivoima.

Kupci koji vole tehnologiju biće oduševljeni činjenicom da će nova C-klasa napokon dobiti MBUX sistem sa veštačkom inteligencijom. Podsetimo, iako je doživela redizajn u doba kada je MBUX već bio dostupan, redizajnirana C-klasa ipak nije dobila napredni infotainment sistem tako da će nova generacija po tom pitanju biti puno naprednija. Osim toga, očekuje se potpuna digitalizacija kokpita, spajanje centralnog ekrana i digitalnog kokpita, kao i atraktivno ambijentalno osvetljenje baš kao i u ostalim novim Mercedesovim modelima kojima je dizajn unutrašnjosti jedan od glavnih aduta.

Iako još nema puno detalja o motorima, poznato je da će u skladu s trendovima nova C-klasa dobiti plug-in hibridnu verziju, a novost je i 53 AMG verzija koju će mnogu odmah nazvati “baby” AMG C-klasom. Naravno, više detalja biće poznato u prvoj polovini sledeće godine kada bi trebalo da bude i zvanično predstavljanje. Ženeva nam se čini kao logično mesto za predstavljanje…

Izvor:Jutarnji.hr
Render:Motor1. com

Danas objavljeno

Vozio “poršeom” 180 km/h gde je ograničenje 80

Zeljka

Hibridna Puma je Fordov novi reli automobil za ovogodišnju WRC sezonu

Zeljka

Da li biste kupili vijetnamski automobil sa 10 godina garancije?

Zeljka

Ostavite komentar