Nova Mazda3 osvojila "Red Dot: Best of the Best" - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Nova Mazda3 osvojila “Red Dot: Best of the Best”

Mazda je ponovno bila u centru pažnje kada je osvojila nagradu “Red Dot: Best of the Best” za novu generaciju modela Mazda3 čiji minimalistički dizajn izražava japansku estetiku..

Mazda je ponovno bila u centru pažnje kada je osvojila nagradu “Red Dot: Best of the Best” za novu generaciju modela Mazda3 čiji minimalistički dizajn izražava japansku estetiku..

Prvi put održan 1955. godine, Red Dot je izrastao u jedno od najvećih svetskih dizajnerskih takmičenja. Red Dot “Best of the Best” priznanja za revolucionarni dizajn dodeljena su za samo 80 od ukupno 5.500 prijava na ovogodišnjem takmičenju.

Glavnu Red Dot nagradu za dizajn proizvoda dodeljuje međunarodni žiri stručnjaka za dizajn samo za najizuzetnije proizvode.

Predstavljena početkom ove godine, najnovija verzija Mazde3, Mazdinog najprodavanijeg modela, oblikovana je u skladu sa evoluiranim dizajnom ‘KODO: duša pokreta’.

Primajući nagradu zajedno sa Ikuom Maedom, menadžerom globalnog dizajna Mazde Motor Corporation i Jo Stenuitom, evropskim direktorom dizajna, glavni dizajner Mazde3 Jasutake Cučida izjavio je: “Uklonili smo karakterne linije i druge suvišne elemente kako bismo izrazili čistoću japanske estetike i stvorili oblik nastao jednim pokretom koji je prividno jednostavan, ali istovremeno i duboko izražajan. Nivo rafiniranosti stvoren je radom ljudskih ruku sa ogromnim iskustvom i mi smo oduševljeni što je to prepoznala i globalna dizajnerska zajednica”.

Uz nagrađivani izgled, Mazda3 pruža vozaču i putnicima iskustvo koje je usmereno na čoveka. Ponašanje automobila se oseća potpuno prirodno, dok se istovremeno filtriraju nepoželjni uticaji sa kolovoza. Dizajn kabine i raspored komponenti poboljšavaju upotrebljivost kako bi se sprečili neudobnost i umor.

Ovo je takođe prvi model koji koristi Mazdin novi revolucionarni Skyactiv-X motor – prvi serijski benzinski motor na svetu sa kompresionim paljenjem koji kombinuje prednosti benzinskih i dizel motora, pružajući nisku potrošnju i veliki obrtni moment, a istovremeno smanjujući štetne emisije.

Mazda3 i drugi nagrađivani proizvodi iz 48 kategorija proizvoda (uključujući automobile i motocikle) biće izloženi na izložbi “Dizajn na pozornici” u Red Dot Design muzeju u Esenu i stekli su pravo da nose simbol Red Dot.

B92

Danas objavljeno

Prve isporuke bolida sa Rimčevim pogonom početkom 2022, cijena 2 miliona eura

Vanja A

Kako se “rađaju” bahati vozači: Saobraćaj je samo drugi način pokazivanja kulture stanovništva

Vanja A

Ovo su najskuplji kvarovi automobila

Vanja A

Ostavite komentar