Nova krivična prijava protiv Mehmedagića i ostalih - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nova krivična prijava protiv Mehmedagića i ostalih

Tužilaštvu BiH podnesena je nova krivična prijava protiv direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića, bivšeg radnika OBA Muriza Druškića, ali i pomoćnika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Samira Rizve i Mate Miletića, te rukovodioca bezbjednosnog organa u Ministarstvu bezbjednosti Muniba Isakovića, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Prijavu je, kako je potvrđeno u Tužilaštvu BiH, podnijelo 12 policijskih pripadnika, među kojima su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, Agencije za istrage i zaštitu, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, ali i zaposleni Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara koji su naveli da su “žrtve nezakonitog rada direktora OBA”.

  • Možemo potvrditi da je prijava zaprimljena – rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Krivična prijava je podnesena zbog sumnje da su Mehmedagić i ostali, kao organizovana grupa, počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja, nesavjestan rad u službi, odavanje tajnih podataka, primanje dara i drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, ucjene iz Krivičnog zakona BiH.

Prijava je podnesena zbog afere “Snimak” i audio-snimaka razgovora Mehmedagića i glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić, koji je nedavno objavljen u medijima.

Danas objavljeno

Nikada ne bih žrtvovao mir, sve aktivnosti su političkog i pravnog karaktera

M.

Porfirije prošetao centrom Sarajeva, napio se vode sa česme na Baščaršiji

M.

Raste broj zaraženih u Sloveniji, preminule tri osobe

M.

Ostavite komentar