Nova Honda Civic hatchback - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Nova Honda Civic hatchback

Najnovija generacija Honde Civic (modelske godine 2022) je u formi sedana premijeru imala krajem aprila, a sada je stigao i novi Civic hatchback koji je 12,4 cm kraći od sedana.

U pitanju je već 11. generacija Civica, za koju u Hondi kažu da će podići lestvicu u pogledu stila, performansi, bezbednosti i naprednih tehnologija na tržištu kompaktnih vozila.

Što se izgleda tiče, u Hondi su se odlučili za ublažavanje dosadašnjeg dizajnerskog pravca, dok su za unutrašnjost predviđeni 7.0-inčni ili 10.2-inčni digitalni instrumenti, 7.0-inčni ili 9.0-inčni ekran osetljiv na dodir, kvalitetniji materijali, sedišta novog dizajna i Bose audio sistem sa 12 zvučnika.

Takođe, pominju se i viši nivo bezbednosti (uz Honda Sensing aktivne tehnologije), kao i unapređena verzija Hondine Advanced Compatibility Engineering šasije (ACE).

Novi Civic je i komforniji nego ranije, uz modifikovano oslanjanje, unapređeno upravljanje, kao i manju buku i vibracije.

U ponudi su dva benzinska motora, i to 2,0 litarski atmosferski sa 158KS i 187 Nm, kao i 1,5 litarski turbo benzinac sa 180KS i 240 Nm obrtnog momenta. Kupcima će se nuditi 6-stepeni manuelni i CVT menjač.

Takođe, Honda navodi da je i potrošnja goriva nešto niža nego ranije.

Novi Civic hatchback će se kod Hondinih američkih dilera naći na jesen ove godine, a proizvodiće se u Grinsburgu u Indijani.

Treba podsetiti da je Honda još ranije potvrdila da u gami više neće biti Civica Coupe kao ni Civica sa pogonom na sva četiri točka.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Da li će ovako izgledati serijski VW ID. Buzz?

Vanja A

Kineska ekskluziva: Volkswagen Lamando L

Vanja A

Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile

Vanja A

Ostavite komentar