27. Septembra 2019.

Nova Honda Africa Twin CRF1100L

Big Portal

Čekanju je konačno došao kraj, jer je Honda konačno predstavila novi Africa Twin model, sada prilagođen Euro5 emisionim standardima.

Rezultat toga je “CRF1100L” motocikl, što otkriva da japanski adventure-tourer sada ima 86 kubika veću zapreminu, što je očekivano povećanje.

Usled toga, imamo povećanje od 7% kada je maksimalna snaga u pitanju (101 KS / 75 kW), uz 6% više maksimalnog obrtnog momenta (105 Nm).

Honda Africa Twin u varijanti za 2020. ima neznatno povećanje težine od 6,8 kg. Međutim, to povećanje je i te kako opravdano onim što sada motocikl ima u ponudi.

Da bi motocikl prilagodila novim emisionim propisima, Honda je poboljšala usisnike i izduvni sistem svog paralelnog twin agregata. Japanci su obratili pažnju na povratne reakcije dobijene od svojih kupaca, kada je prethodno izdanje “Afrike” u pitanju, pa je poradila na šasiji kako bi omogućila bolje upravljačke karakterstike. Uz to, dodat je i aluminijumski zadnji podram, koji može da se skine po potrebi.

Tu je i novi dizajn aluminijmske zadnje viljuške, koja je sada lakša, ali čvršća.

Novi motocikl može da se pohvali impresivnim paketom elektronike. To znači šestoosnu inercijalnu mernu jedinicu (IMU), kontrolu proklizavanja, ABS i DCT. Instrument tabla je 6,5-inčni TFT ekran osetljiv na dodir, koji radi sa Apple CarPlay softverom. Dodat je i tempomant, izuzetno tražena opcija koju nismo imali na starijim modelima.

Honda će ponuditi dva paketa opreme za Africa Twin. Oba su fokusirana na „off-road“, s tim što će Honda Africa Twin Adventure Sports ES imati više dodataka  u ponudi, rezervoar veće zapremine, Showa elektronski podesivo ogibljenje, grejače ručica, kao i aluminijumski zadnji nosač.

Cenovno gledano, imaće sledeće varijante: Africa Twin, Africa Twin DCT, Africa Twin Adventure Sports SE, kao i Africa Twin Adventure Sports SE DCT.

Čini se da je Honda još jednom spremna da postavi nove standarde u ADV segmentu, ponudivši sposobnu ali cenovno pristupačnu mašinu.

Izvor: Moto-berza

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare