Nova gigantska akvizicija: Amazon kupuje MGM? - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Nova gigantska akvizicija: Amazon kupuje MGM?

Američka kompanija Amazon je u pregovorima o kupovini filmskog studija MGM za oko 9 milijardi dolara, objavio je njujorški magazin Varajeti (Variety).

Tehnološki div je navodno vodi pregovore o ovom preuzimanju već “nekoliko nedelja”, rekli su redakciji tog časopisa izvori iz filmske industrije, prenosi Biznis Insajder.

Vrednost potencijalnog sporazuma bi, prema njhovim rečima, mogla da se kreće yu rasponu između sedam i 10 milijardi dolara.

Prema pisanju Varajetija, “posao će organizovati Majk Hopkins, viši potpredsednik Amazon Studija i Prajm Videa, direktno sa predsednikom odbora MGM-a Kevinom Ulrihom, čiji je investicioni fond Ankoridž Kepital glavni akcionar MGM-a”.

Eventualna prodaja MGM-a Amazonu mogla bi da bude znak da tehnološka kompanija kreće u širenje svoje Amazon Prajm striming ponude koja bi obuhvatila širok spektar sadržaja MGM-a, uključujući franšize Džejms Bond, Hobit i Pink Panter.

Striming servis Amazona je prošlog meseca premašio 200 miliona Prajm korisnika širom sveta, od kojih je 175 miliona u poslednjih godinu dana strimovalo sadržaje Prajm Videa, prema rečima glavnog izvršnog direktora Amazona Džefa Bezosa.

MGM Holdings razmišlja o potencijalnoj prodaji od decembra prošle godine, navodi Varajeti i dodaje da je u to vreme kompanija imala tržišnu vrednost od 5,5 milijardi dolara.

U trci za kupovinu MGM-a su takođe i ViakomCBS i Soni Pikčers Entertejnment.

Predstavnici Amazona i MGM-a nisu odgovorili na zahtev Insajdera za komentarom.

Danas objavljeno

Objavljen datum ukidanja operativnog sistema Windows 10

Zeljka

Google Workspace je sada dostupan za tri milijarde korisnika

Zeljka

Apple Watch sa senzorom za tjelesnu temperaturu stiže 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar