Nova funkcija Messengera će obradovati sve koji imaju puno "smarača" - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Nova funkcija Messengera će obradovati sve koji imaju puno “smarača”

Sa najnovijim ažuriranjem, popularna čet aplikacija Facebook Messenger uvodi novu funkciju koja će korisnicima pomoći da se izbore sa neželjenim zahtjevima za kontakte i razgovore.

Na svom korporativnom blogu, ta kompanija je objavila da uvodi strožu kontrolu primljenih zahtjeva za dopisivanje, pomoću kojih će korisnici lakše moći da brišu veliki broj zahtjeva koji su im poslati sa sumnjivih profila.

Facebook radi i na novim načinima pomoću kojih će korisnicima olakšati prijavljivanje zloupotreba i onlajn zlostavljanje, kao i dostavljati “kompletnije izvještaje” o porukama koje su korisnici primili, piše “Engadget”.

Facebook podsjeća korisnike i na sisteme zaštite uvedene prošle godine. Među njima je i App Lock koji “vezuje” aplikaciju za biometriju pametnog telefona, kao i mogućnost potpunog isključivanja zahtjeva za poruke.

Messenger ima mogućnosti i da korisnicima šalje i notifikacije za pokušaje “fišinga” (phishing), kao i automatsko zamućivanje slika u neželjenim porukama.

Kao sljedeći korak u zaštiti korisnika, Facebook najavljuje u uvođenje opcije koja će moći da prepozna osobu koja kontaktira veliki broj ljudi odjednom ili šalje zahtjeve za prijateljstvo maloljetnim korisnicima, prenosi “Telegraf.rs”.

Danas objavljeno

Novi udar na Facebook: “Bitnije im je da zarade novac”

Vanja A

Intel Xe-HPG Arc Alchemist grafičke karte bi mogle biti u cjenovnom rasponu od 650 do 825 dolara

Vanja A

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

Ostavite komentar