11. Decembra 2020.

Nova donacija Vlade Srbije za Republiku Srpsku

Big Portal

Zahvaljujući ovoj odluci i saradnji Vlade Srbije sa Vladom Srpske, obim vakcinacije protiv sezonskog gripa u Republici Srpskoj biće povećan, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Nadležne institucije Srbije i Srpske će u narednim danima preduzeti sve neophodne korake da bi donacija bila što prije realizovana i da bi građanima Republike Srpske ove dodatne količine vakcine protiv sezonskog gripa bile dostupne.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će, kao i u prethodnom periodu, organizovati distribuciju vakcina prema građanima.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Institut za javno zdravstvo nabavio 20.000 doza vakcina za besplatnu vakcinaciju, te 5.000 komercijalnih vakcina, koje su potrošene u veoma kratkom roku.

Zbog velike zainteresovanosti za vakcinaciju, Institut se odlučio za nabavku dodatnih količina vakcina, ali dobavljači nisu mogli obezbijediti nove doze.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite zahvalilo je Vladi Srbije za nesebičnu podršku i značajnu pomoć zdravstvenom sistemu Republike Srpske, naročito u vrijeme pandemije virusa korona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare