Nova Corsa na korak od premijere - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Nova Corsa na korak od premijere

Šesta generacija Opel Corse priprema se za svoj debi ove jeseni.

Dok novi model nastaje uz pomoć najnovijih metoda virtuelnog razvoja, Opelovi inženjeri voze pretprodukcijsku Corsu na uobičajenim lokacijama gde se ovaj model testira, podešava i usavršava u realnim voznim uslovima.

Od januara, Opelovi stručnjaci za konstrukciju automobila, pogonske jedinice, elektroniku, osvetljenje i ostale sisteme koriste dugu polarnu zimu u Švedskoj pokrajini Lapland za intenzivna testiranja na vrlo niskim temperaturama na zamrznutim jezerima i putevima koji su prekriveni snegom.

Pored toga, predprodukcijski automobili trenutno obilaze krugove na stazama u Dudenhofen test centru dok se laboratorijska testiranja vrše u Riselshajmu.

“Tokom razvoja nove Corse, posebnu važnost polažemo na veću efikasnost”, kaže Tomas Vanke (Thomas Wanke), globalni razvojni inženjer za performanse vozila, koji radi na novoj generaciji Corse četvrti put u svojoj karijeri.

“Ovaj novi model je značajno lakši, što smanjuje potrošnju goriva ali i povećava faktor zabave u vožnji. Kao i sa prethodnim generacijama na kojima sam radio, konstrukcija koju trenutno usavršavamo je razvijena na svim vrstama evropskih puteva uključujući i nemački autoban kojim se vozi velikim brzinama.”

Opel Corsa je od 1982, kada se pojavila prva generacija prodata u preko 13,6 miliona primeraka. Nova, šesta po redu Corsa debitovaće najverovatnije na Sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2019.

B92

Danas objavljeno

Bježao policiji: Ovako izgleda Maserati Levante nakon što se sa 160 km/h zabio ispod nadvožnjaka

Vanja A

Ford predstavio krosover Evos, mogućeg naslednika Mondea

Vanja A

Huawei lansirao svoj prvi automobil

Vanja A

Ostavite komentar