3. Septembra 2021.

Nova beta verzija Samsungovog Internet pregledača poboljšava bezbednost i polje za adrese

Big Portal

Za početak, Samsung Internet 16.0 beta je sada zasnovana na Chromium M92, koji ima brže i efikasnije detektovanje phishinga. Samsung je dodao neke svoje bezbednosne funkcije, uključujući to da Smart Protect detektuje i blokira piksele za praćenje. U pitanju su slike veličine 1×1 piksel koje su nevidljive, ali pomažu eksternim serverima da prate koje je veb stranice korisnik posetio.

Potom, polje za adrese je poboljšano kako bi se prikazalo više informacija. Sada prikazuje podatke sledećim redosledom: 1) odgovori na predloge (npr. prognozu kada pretražujete “vreme”), 2) srodni predlozi pretrage i 3) predlozi iz bookmarksa i istorijata pretrage.


Na kraju, tu je i Page zoom. Za razliku od uobičajenog zumiranja prstima, Page zoom zadržava sve na ekranu, tako da ne morate da se pomerate u stranu da biste videli stvari koje su pomerene sa ekrana. Proporcionalno se uvećavaju i drugi elementi na stranici.

Beta verzija Samsungovog internet pregledača je dostupna preko Galaxy Store i Play Store prodavnica, a nije potreban Samsung uiređaj za preuzimanje. Beta se instalira kao zasebna aplikacija, tako da neće obrisati postojeću stabilnu Internet aplikaciju.

Izvor: XDA-developers

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare