Nosi zlatnu zaštitnu masku od 4.000 dolara! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Nosi zlatnu zaštitnu masku od 4.000 dolara!

Šankar Kurade iz Indije privukao je pažnju šire svetske ali indijske (lokalne) javnosti, kada je kao zaštitu u vreme korone počeo da nosi zlatnu masku za lice,Jer gde god se poajvi izaziva znatiželju lokalnog stanovništva. A gde i ne bi!…

Jer vrednost ove njegove zlatne maske je gotovo 4.000 dolara.!

“Do ideje da napravim zlatnu masku došao sam kada sam vidio čoveka koji je nosio srebrnu masku. Pošto ja volim zlato i zlatni nakit, teške lančiće i veliko prstenje pomislio sam zašto ne bi mogao da nosim i zlatnu masku. Zamolio sam svog lokalnog zlatara da mi napravi zlatnu masku. Maska je teška 2,5 kilograma, a koštala me je 289.000 rupija (3.869 dolara)“, rekao je Kurade, piše Sputnik.

Naveo je i da maska ima rupice koje mu omogućavaju nesmetano da diše, ali ukazao i da se i pored maske i dalje pridržava mere fizičke distance.

“Maska ima male rupe zbog lakšeg disanja. Ali, što se tiče efikasnosti znam da je pored toga potrebno i distanciranje. Zato kad odlazim napolje, nosim zlatnu masku, ali takođe održavam i fizičku distancu”, rekao je on.

Kurade kaže da je u Maharaštri (država u Indiji) gdje živi, ljubav njegove porodice prema zlatu poznata, ali da je zlatna maska ipak privukla pažnju kako lokalnog stanovništva tako i medija.

“U centru pažnje sam kada se u javnosti pojavim sa zlatno maskom. Iako je u ovoj zemlji poznata fascinacija moje porodice zlatom, ipak zlatna maska je potpuno nešto novo i izaziva znatiželju kod mnogih”, rekao je Kurade.

U Indiji je od početka pandemije zabilježeno više od 650.000 koronavirusa

U Indiji je inače u petak zabeleženo više od 22.700 novozaraženih. Od početka epidemije, indijski zvaničnici za javno zdravstvo prijavili su više od 650.000 slučajeva zaraženih, a broj umrlih u ovoj zemlji je iznad 18.600.

zanimljivostidana

Danas objavljeno

Astrolozi predviđaju četiri “opasna” dana u februaru

Vanja A

Dron s kobasicom spasio psa od nadolazeće plime

Vanja A

Besprijekoran stil princeze Diane

Vanja A

Ostavite komentar