Norvežani se pribojavaju baraža, skor 0/3 - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Norvežani se pribojavaju baraža, skor 0/3

Pred utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo između Norveške i Srbije u Oslu 8. oktobra, norveški mediji pišu o tome kako do sada baraž nikada nije bio srećan za reprezentaciju te zemlje.

Poslednji put na velikom takmičenju Norvežani su bili 2000. godine na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji. Tada su inače ispali od selekcije Jugoslavije, koja je bila druga u grupi, a Španija je bila prva. Posle toga usledio je post koji traje 20 godina, a koji su Norvežani bili blizu da prekinu u tri navrata.

Prvi put su imali baraž sa Španijom za Evropsko prvenstvo 2004. u Portugalu. Tada su bili zapravo najdalje od plasmana jer su izgubili 2:1 u Španiji i 3:0 kod kuće. Stefen Iversen je tada inače u Španiji doveo Norvežane u vođstvo posle čega je Norveška ispala od Španije ali i primila 10 uzastopnih golova u baraž mečevima.

U baražu za Svetski kup 2005. su izgubili od Češke dva puta po 1:0, a od Mađarske 2015. u kvalifikacijama za EURO 1:0 kod kuće i 2:1 u gostima. Markus Henriksen je dao gol u Mađarskoj u trenucima kad se već znalo da Norvežani neće na Evropsko prvenstvo.

Sada Norvežani imaju konačno priliku da prekinu post i ovaj veoma loš skor koji imaju u baraž mečevima. Razlika je što se igra na samo jedan meč i oni imaju sreće što su domaćini u četvrtak od 20.45.

Sportklub

Danas objavljeno

Počeo haos pred Australijan open – igrači “zarobljeni” u sobama

Zeljka

Australijan open: Dvije zaražene osobe bile u avionu sa teniserima

Zeljka

Šta je sa Džordanom Lojdom? Čović o navijačima i Madridu

Zeljka

Ostavite komentar