9. Novembra 2022.

Norveška princeza napušta kraljevske dužnosti da bi radila sa vjerenikom – šamanom

Big Portal

Veza 51-godišnje norveške princeze sa Durekom Veretom, holivudskim duhovnim guruom, podigla je prašinu u Norveškoj nakon što je „šaman šeste generacije“ u knjizi Spirit Hacking sugerisao da je lak izbor, piše britanski Gardijan.

Veret na svom veb-sajtu prodaje medaljon sa oznakom Spirit Optimizer, za koji tvrdi da mu je pomogao da prebrodi kovid 19.

Anketa sprovedena u septembru pokazala je da 17 odsto Norvežana sada ima gore mišljenje o inače popularnoj kraljevskoj porodici, a kao razlog skoro svi navode princezu i šamana.

„Princeza se odriče uloge kraljevske zaštitnice… i neće predstavljati kraljevsku kuću u ovom trenutku“, navodi se u saopštenju palate.

Međutim, „u skladu sa kraljevom željom, princeza će zadržati svoju titulu“.

Palata je saopštila da će, kada se princeza i Veret budu venčali, on postati član kraljevske porodice, ali da neće imati titulu niti predstavljati monarhiju.

Princeza sa verenikom u Oslu u junu 2022.

Princeza, koja tvrdi da je osetljiva na paranormalne pojave, te da, na primer, može da razgovara sa anđelima, izgubila je svoju počasnu titulu „Njeno kraljevsko visočanstvo“ 2002. godine kada je odabrala da radi kao vidovnjak. Takođe, 2019. godine pristala je da prestane da koristi titulu princeze u komercijalnim poduhvatima.

Par će se ubuduće uzdržavati od bilo kakvog povezivanja sa kraljevskom porodicom na svojim nalozima i kanalima na društvenim mrežama i medijima, kao i u medijskoj produkciji i komercijalnim aktivnostima.

„Namera je da se povuče linija koja jasnije odvaja komercijalnu delatnost od kraljevske kuće Norveške“, navodi se u saopštenju palate.

Dodaje se da kraljevska porodica ima „veliko poverenje u norvešku zdravstvenu službu i norveške zdravstvene vlasti“, naglašavajući važnost „utvrđenog medicinskog znanja i naučnih istraživanja“.

U istom saopštenju, Marta Luiz navodi da je „svesna važnosti znanja zasnovanog na istraživanju“. „Međutim, takođe verujem da postoje komponente dobrog života i zdravog fizičkog i mentalnog zdravlja koje možda nije tako lako sažeti u izveštaju o istraživanju.“

Ćerka norveškog kralja Haralda Petog rekla je da bi „duhovnost, intimnost sa drugim ljudima i životinjama, joga i meditacija“ mogli biti važni dodaci, kao i „topla ruka, akupunkturna igla, kristal“.

Marta Luiz smatra da je važno „praviti razliku između sebe kao privatne osobe s jedne strane, i kao člana kraljevske porodice s druge strane“, i, kako kaže, nada se da će njeni lični stavovi biti tako posmatrani, „a da drugi ne moraju da odgovaraju za njih“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare