Nokia vraća još svojih kultnih modela - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Nokia vraća još svojih kultnih modela

Ako je suditi prema glasinama koje dolaze iz okruženja kompanije HMD Global, u planu je “vraćanje u život” još dva klasična Nokia telefona.

Kao što je to prethodno urađeno sa legendarnim modelima 3310 i 8110, Nokia izgleda sprema savremenu verziju modela 6300, prepoznatljivog po kućištu od nerđajućeg čelika, koji je nekada bio popularan među poslovnim ljudima.

Drugi telefon ne predstavlja direktnu osavremenjenu kopiju, već bi trebalo da bude inspirisan nekadašnjom Nokia 8000 serijom telefona, poznatom po klizećem “poklopcu” tastatura i izuzetno viskom kvalitetu izrade, podsjeća GSM Arena.

Tako je model 8910i je imao kućište od titanijuma, 8800 Gold Arte je bio “presvučen” oplatom od 18-karatnog zlata, dok je kod modela Sapphire Arte u D-pad džojstik bio ugrađen safir.

Još uvijek nije poznato da li će novi telefoni koristiti KaiOS operativni sistem, kao što je to slučaj sa aktuelnim modelima 8110, 2720 Flip i 800 Tough.

Poznato je samo to da će novi modeli Nokia 6300 i 8000 koristiti 4G LTE tehnologiju, kao i da bi mogli da budu predstavljeni za nekoliko nedjelja.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Sony Alpha 1 foto-aparat je objavljen uz 50MP senzor i snimanje 8K videa

V.R.

Bilo je potrebno 25.000 tužbi: Istraga u Evropi zbog neispravne konzole

D

Povratak giganta: Xbox konzole obaraju rekorde

D

Ostavite komentar