Nokia predstavila XR20, novi robusni telefon sa "doživotnom zaštitom" - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Nokia predstavila XR20, novi robusni telefon sa “doživotnom zaštitom”

Kao što je i obećao, HMD Global je upravo najavio telefon za koji kaže da mu nikada neće biti potrebna maska. To je zahvaljući “military grade” standardu proizvodnje, koji ovaj model poseduje, a koji garantuje izdržljivost i kvalitet izrade. Kompanija, međutim, najavljuje i druge telefone, uključujući moderu verziju veoma popularnog klasika Nokia 6310

Najnoviji član linije Nokia X, XR20 ima elegantno kućište koje je usklađeno sa standardom MIL-STD-810H, a istovremeno dolazi bez velikih i debelih ivica i izgleda kao “normalan” telefon. Prednji deo je zaštićen najmoćnijim Corning-ovim staklom Gorilla Glass Victus, koji obećava doživotnu zaštitu na svim stranama.

Međutim, Nokia XR20 deli i neke druge zajedničke osobine sa robusnim telefonima, poput slabe pecifikacije. Srećom, Snapdragon 480 5G je moderan čipset, a 6 GB RAM-a biće više nego dovoljno za aplikacije i igre koje ćete pokretati na 6,77-inčnom ekranu rezolucije 2400 × 1080. Uprkos kamerama čiji se objektivi nalaze u kvadratu, telefon ima samo dve kamere, glavni senzor od 48MP i ultraširoki od 13MP. Nokia XR20 dolazi sa obećanjem kompanije HMD Global o četvorogodišnjim bezbednosnim ispravkama i tri godine nadogradnji Android OS-a, što može biti ili ne mora biti jednako tri nadogradnje Android-a.

Danas objavljeno

Opera pokrenula namjenski kripto pretraživač

Vanja A

Projekat Renegade ima za cilj da pojednostavi pokretanje ARM64 Windows 10/11 na Android uređajima

Vanja A

Najnovija ažuriranja Google Play Services i Play prodavnice donose nekoliko poboljšanja za vaš Android uređaj

Vanja A

Ostavite komentar