Nokia predstavila svoj prvi pametni televizor - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nokia predstavila svoj prvi pametni televizor

Kada se pomene brend Nokia, većina nas odmah pomisli na telefon. To je ono po čemu je uglavnom poznat. Međutim, čini se da se kompanija širi, ili barem licencira svoje ime trećim ritejlerima kako bi se na taj način širili.

Kako je saopštio Gadgets 360, indijska kompanija Flipkart ovlašćena je da koristi Nokia brend za svoje pametne televizore, „prvi svetski brend u kategoriji televizora“, kako tvrdi Flipkart, koji je vodeći e-commerce prodavac u Indiji.

Vipul Mehrotra, zadužen za poslove sa Nokia brendom u Flipkart-u, dodaje: „Flipkartovo razumevanje potreba i ponašanja potrošača u Indiji i snaga njegovog dometa pomoći će mu da pametni televizori brenda Nokia budu pristupačniji.“ Ukoliko je televizor sve to što tvrdi, onda bi ovo moglo da bude vetar u leđa za brend Nokia, koji u javnosti nije bio toliko istaknut kao nekada.

Nokia Ultra HD (4K) LED Smart Android televizor od 55 inča imaće dva zvučnika od 24 vati kao deo ozvučenja kompanije JBL od strane Harmana (još jedan partnerski aranžman). Flipkart tvrdi da televizor ima operativni sistem baziran na Androidu. Televizor takođe sadrži 16: 9 ekran sa brzinom osvežavanja od 60 Hz, podršku za Dolby Vision i HDR10, tri HDMI priključka i dva USB porta.

Ovaj prvi TV pod brendom Nokia prodavaće se za 41.999 indijskih rupija (što je oko 589 američkih dolara). Prema Gadgets 360, biće dostupan od 10. decembra.

Izvor: The Verge/PCPress

Danas objavljeno

Instagram provjerava vaše godište

Vanja A

Apple bi u januaru mogao predstaviti svoj AR/VR uređaj

V.R.

Ovako izgleda Asus ROG Phone 6, otkrivene i specifikacije

V.R.

Ostavite komentar