26. Juna 2019.

Nokia isporučuje Android Pie na budžetski Nokia 1

Big Portal

Kompanije HMD Global je najavila da je počela sa isporukom Android Pie ažuriranja na poslednji model koji još nije dobio ovaj softver, a koji je kompatibilan sa pomenutom verzijom Androida – Nokia 1. Telefon je deo Android Go familije, a nadogradnju na Pie je potvrdio Juho Sarvikas, CEO kompanije HMD.

Nokia 1 je objavljen početkom 2018. godine, kao jedan od kompanijinih najjeftinijih modela i jedan je od dva Go telefona kompanije HMD koji koriste Android Oreo. Nokia 2.1 je drugi model, a nedavno objavljeni Nokia 1 Plus stiže uz Android Pie od starta.

Go edicija Android Pie softvera uključuje neke izmene u odnosu na standardnu verziju, kao što je redizajnirani izgled mnogih komponenti korisničkog interfejsa. Tu su i poboljšanja specifična za Go platformu, kao što je kompaktnija veličina instalacije i brže podizanje sistema.

Sa objavom ovog ažuriranja, HMD Global je kompletirao isporuku Android Pie softvera tačno na vreme pred Android Q, koji uskoro stiže korisnicima. Nokia je, kao i prošle godine, jedan od Google partnera za Android Q beta program. Nokia 8.1 će verovatno biti jedan od prvih modela sa nadogradnjom na dolazeću verziju Androida.

Izvor: Neowin

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare