Nokia dobija novog izvršnog direktora - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Nokia dobija novog izvršnog direktora

Ovih dana dešavaju se velike promjene na globanoj tehnološkoj sceni. Kompanije se prilagođavaju dešavanjima u vezi Korona virusa, ali i ponašanju samog tržišta. Na drugoj strani, počele su i promjene na mjestima CEO među gigantima. Jedan od tih giganata je i Nokia.

Kraj jedne ere – šansa za nove uspehe

Finska kompanija Nokia, poznata po nekada najprodavanijim telefonima na svetu, odlučila je da zameni svog izvršnog direktora. Ovo dolazi u trenutku kada se kompanija bori za svoje mesto na tržištu 5G telekomunikacione opreme.

Najavljeno je da će sadašnji CEO Rajeev Suri podneti ostavku u avgustu, posle šest godina na čelu ove velike kompanije. Zameniće ga Pekka Lundmark, koji je trenutno CEO u Fortumu, finskoj energetskoj kompaniji.

Trenutno se na tržištu telekomunikacione opreme vodi žestoka borba za prevlast, i to između Huawei-a, Eriksona i Nokia-e. Zbog problema koje Huawei ima sa Sjedinjenim Američkim Državama, Nokia koristi priliku da uzme deo tog kolača i postane bitan faktor. Samo u prošlom mesecu, Huawei je obezbedio 91 komercijalni 5G ugovor, dok je Nokia obezbedila 68.

Da je kompanija bila dobro vođena, govori i podatak da je u trenutku stupanja na mesto CEO-a Rajeeva Surija brend Nokia zarađivala oko 1,1 milijardi evra, a da danas zarađuje gotovo 11 milijardi. To je ogromna promena i veliki uspeh. Iz Nokia-e signaliziraju da je potrebna sveža krv, ali da se neizmerno zahvaljuju Suriju na uspehu koji je postigao i zbog načina vođenja kompanije svih ovih godina.

Izvor: CNN/PCPress

Danas objavljeno

Meta kažnjena u Irskoj s 265 miliona eura zbog “curenja” podataka korisnika Facebooka

Zeljka

Mask: “Apple prijeti da će izbaciti Twitter iz App Storea”

Zeljka

Najnovija WhatsApp funkcija olakšava da sami sebi šaljete poruke

Zeljka

Ostavite komentar