Nokia će svoj prvi 5G telefon najaviti u trejleru za novi Džejms Bond film - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Nokia će svoj prvi 5G telefon najaviti u trejleru za novi Džejms Bond film

Kada novi Džems Bond film, „No Time to Die“ stigne u bioskope, u njemu će jednu od „uloga“ glumiti i Nokia telefon. U pitanju je prvi Nokia 5G telefon, a njegovu premijeru ćete moći da ga vidite u reklami koju HMD Global, vlasnik Nokia brenda, planira da objavi 8. marta.

U reklami će se naći 00 agent Nomi, (glumica Lašana Linč), koja će uspeti da završi misiju uz pomoć novog Nokia telefona, o kome će se više detalja saznati 19. marta. Pored tog novog, misterioznog 5G telefona, u filmu će se pojaviti i Nokia 7.2, ali i klasik, Nokia 3310 (mada ne znamo da li originalna ili rimejk verzija). Za sada se ne zna da li će i glavni junak, Džejms Bond koristiti Nokia, ili neki drugi telefon.

Ovakav način reklamiranja telefona nije stran kompanijama koje ih proizvode. Na primer, Sony je pokušao da sa 5 miliona dolara privoli Danijela Krejga, da nakon filma Spectre pozira za njihovu reklamu sa Xperia Z4 telefonom u rukama. Međutim, Krejg nije bio oduševljen tom idejom i odbio ih je čuvenom rečenicom „Džejms Bond koristi samo najbolje, a Sony telefon to nije“.

Ako Krejg upotrebi Nokia telefon u „No Time to Die“ filmu, to bi bilo barem što se telefona tiče, zatvaranje kruga koji je započet prvim Krejgovim filmom u ulozi Džems Bonda. Naime, u „Casino Royale“-u on je koristio Nokia 8800. „No Time to Die“ je njegov peti (i poslednji) Džems Bond film, pa bi upotreba Nokia telefona mogla i da se shvati kao vraćanje korenima, odnosno na mesto gde je sve i počelo.

Izvor: Engadget/PCPress

Danas objavljeno

Poco M3 Pro 5G će koristiti Dimensity 700 čipset

V.R.

AirPods 3, Apple Music HiFi podrška za streaming mogli bi se pojaviti 18. maja

V.R.

Evropski sud objavio da Amazon ne mora da plati 300 miliona dolara poreza

V.R.

Ostavite komentar